1 150 3

Вашингтон хвърлил милиони на вятъра в Афганистан

Бил е доставен непотребен камуфлаж

Вашингтон хвърлил милиони на вятъра в Афганистан
Снимка: БТА/AP

Вашингтон е отпуснал $ 94 млн. на армията в Афганистан за камуфлаж, съобщи „Нюзуик“.

От изданието определят харча като безсмислен, тъй като само 25 от територията на страната е покрита от гори. Самият камуфлаж е бил предназначен за горски пейзаж.

Данните са от комисията, отговаряща за доставките в Афганистан. Оказва се, че преценката за доставката на камуфлажа не е основана на преценка за неговата пригодност във въпросните условия.

Пратката бил избрана от чиновниците в Афганистан. Оказва се, че те не са имали в предвид нуждите на армията си. В момента се проучват подробности.

В същото време „Вашингтон Поуст“ съобщи за злоупотреби на Пентагона при закупуването на гориво за армията. Сметките били преправени, а останалите пари били изпратени за подготовка на афганистански военни.

Афганистан

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 07:24  23.06.17
  Не са на вятъра. Гледат от нас и правят същите поръчки. Нашите военни също имат джипове и радиостанции на многократно завишени цени спрямо заводските, без да са адекватни за приложението им. Тези милиони отиват в джоба на фирмата, която доставя, дали ще накажат или уволнят няколко чиновника не е от значение. А доставките на гориво ги извършват подизпълнители и наемници срещу стотици проценти надценка. Като пресметните колко галона харчи една бронирана машина на час може да си предтавите за какви милиони печалба става дума. Абсурдното е, че в размирните страни горивото е струва центове, но за военните се доставя от САЩ срещу десетки долари на галон, a в рисковите райони може да достигне до 1000 долара на галон.

  Коментиран от #3

 • Скорпион29
  Отговор
  2 11:07  23.06.17
  Ха-ха и пясък пясък да им пратят на Афганците и камили да им пратят ха-ха и малко ислямисти внос от Сирия да направят ха - ха
 • 3 11:09  23.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай