2 321 7

Жена съди шефа си заради „Изглеждаш като терористка!“

Моля те, смени цвета на забрадката, казал шефът

Жена съди шефа си заради „Изглеждаш като терористка!“
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Жена съди работодателя си заради призив да свали своя хиджаб, съобщи „Дейли Сабах“. Дамата се почувствала обидена, защото й казали, че прилича на терорист.

Жената е работила във фирма за недвижими имоти в град Бъри, близо до Манчестър. Близо година след началото на кариерата си в тази компания тя е била преместена в друг отдел.

В новата длъжност мюсюлманката трябвало да провежда срещи лице в лице с клиенти на фирмата. Мениджърите обаче й казали, че „е в интерес на бизнеса да не носи черен хиджаб“.

Шефовете призовали дамата да си сложи друг цвят хиджаб, защото черният бил асоцииран с тероризма и това можело да окаже негативно влияние върху продажбата на имоти на клиенти. Тя отказала.

Негативни коментари е имало и от нейните колеги. Мениджърите я обвинили, че не си върши работата, въпреки че по това време жената е била в обедната си почивка. Скоро след това й казали да напусне офиса.

Британската гражданка си подала молбата за напускане. Тя завела и дело срещу бившия си работодател за създаване на враждебна, унизителна и дискриминационна среда в работния процес.

Делото ще се гледа през следващия месец в Манчестър. Фирмата може да претърпи значителни финансови щети.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Един
  Отговор
  1 16:00  23.06.17
  Глупости на търкалета - избора да носи хиджаб е неин и тя решава дали да поема негативите от решението си или да го промени! С малоумна полит-коректност до никъде няма да стигнем!
 • толерастията е вредна
  Отговор
  2 16:00  23.06.17
  Да ходи да си потърси правата в мисюлманския свят, ще е щастливка, ако не я убият с камъни! До това води толерастията, подадеш му ръка отхапва ти я над лакътя!
 • Фалшиви новини
  Отговор
  3 19:39  23.06.17
  ТАЯ НА СНИМКАТА ЩЕ Я ВЗЕМАМ НА РАБОТА ,АКО ЩЕ И ГОЛА...

  Коментиран от #6

 • Кики
  Отговор
  4 22:48  23.06.17
  Тази изключително красива жена е бих поканил на кафе, дори жиците да се виждат под дрехите и! Все пак, бих искал това да е сън... разбира се.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 13:29  24.06.17
  Снимката е илюстративна. Става дума за диаметрално различни ценностни системи, мултикултуризма е имагинерно понятие, демек невъзможен. Всяка развита организация има дрескод за служителите си, с който се създава правилното впечатление в клиентите. Нека носи Хиджаб, където това е възможно. Няма драма.
 • Costelo
  Отговор
  6 15:16  24.06.17

  До коментар #3 от "Фалшиви новини":

  Поправям те, САМО гола.
 • Откровен
  Отговор
  7 12:45  25.06.17
  до къде стигнахме - да не можеш са сажещ на негъра - негър, на дебелия - дебел, ва циганина - циганин. Тая направо си прилича на терористка. Не лъже човека.

Напиши коментар:


Публикувай