2 260 2

Скандал между Гърция и Албания

Причината са камъни

Скандал между Гърция и Албания
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Гръцкото министерство на външните работи обвини албанското правителство за „действие, което подхранва и крие иредентизъм“, заради ремонта на площад „Скендербег“ в Тирана, пише в-к „Български новини“.

Площадът, който бе представен по-рано този месец, е постлан с каменни плочи от различни части на Балканите, за да символизира „националното единство“. „Осъждаме поставянето на камъни от различни региони на Балканите, включително и от гръцкия регион Филиатес на централен площад в Тирана.

Тези камъни, на които са изписани регионите, от които те произхождат, представляват престъпление, което символизира „единството на албанските територии“ и е ясно действие на държава, която подхранва и крие иредентизъм“, пише в официалното заявление на гръцкото министерство. Според министерството, инициативата е „още една провокация от албанското правителство, което открито подкопава добросъседските отношения“.

„Това е осезаемо доказателство за подкрепата към иредентистките тенденции срещу страните, които граничат с Албания“, подчертава гръцкото Министерство.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Барчо
    Отговор
    1 23:23  28.06.17
    Абе сигурно и аз съм иреден.....ст. Имам стена на която лепя по едно камъче от места по света където съм бил. Всички са ми надписани. Май ще трябва да ги махна, за да не ме осъдят гърците.
  • 2 06:44  29.06.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай