1 195 15

Украйна разби руска мрежа за кибератаки

Властите в Киев съобщиха, че са иззели оборудване, използвано от агенти на Москва

Украйна разби руска мрежа за кибератаки
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) е конфискувала през май и юни оборудване, което по думите й принадлежало на руски агенти и било предназначено за извършване на кибератаки срещу Киев и други страни, предаде Reuters.

"Служителите на правоохранителните служби иззеха оборудване за сървъри, използвано в кибератаки от руските тайни служби", каза ССУ в специално комюнике по въпроса.

Кибератака, която започна именно в Украйна, засегна машини, заводи и офиси в около 60 страни във вторник.

Украинските политици бързо обвиниха Русия, която отхвърли твърденията и посочи, че и нейни фирми и организации са станали жертва на кибератаката.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сейрджия
  Отговор
  1 22:39  30.06.17
  Ейййй браво! Тия украйнците ще сринат русия. Руснаците няма да спят няколко дни. Ще са заети да си го местят от единия крачол в другия:)
 • гост 2
  Отговор
  2 22:46  30.06.17
  БРАВО НА УКРАЙНА! ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА! А сега- всички вдс,пдс и гдс в тяхната съвкупност, взети по законосъобразен начин, да се използват в наказателното производство, инициирано от Украйна срещу русия в МНС по повод незаконната руска военна агресия и незаконната руска окупация на Крим! БРАВО, УКРАИНЦИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! А аз се чудих защо тази вечер руските нахални мухи хапят много по-малко от други дни, а то- вие сте “изтрепали“ доста от тях!

  Коментиран от #12, #13

 • Барчо
  Отговор
  3 23:12  30.06.17
  Руснаците са на колене! Да живее Порошренко. Най-големия! Искам в Кауфланд да си купувам шоколад от неговите фабрики. Оня ден видях украинска специална майонеза. Като видях състава, нямаше и намек дори за яйчен прах. Явно са магьосници.

  Коментиран от #4

 • гост 2
  Отговор
  4 23:17  30.06.17

  До коментар #3 от "Барчо":

  “...Публикувано във факти.бг: Руснаците са на колене!...“ да- руснаците са на колене, защото вече МОЖЕ ДА ИМ СЕ ХВЪРЛЯТ В НАГЛИТЕ МУТРИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА РУСКАТА ИНФОРМАЦИОННА И ПСИХОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, както и доказателства за това, че РУСКАТА ДЪРЖАВА ИЗПОЛЗВА ХАКЕРИТЕ , ЗА ДА ВРЕДИ НА ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, ДА ГИ СРИНЕ, САМО ЗАЩОТО ТЕ СА ЧЛЕНКИ НА НАТО- КАТО БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ИСКАТ ДА СТАНАТ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС И НАТО- КАТО УКРАЙНА! НЕКА ТЕЗИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА ГИ ВИДИ ЦЯЛ СВЯТ, ЗАЩОТО ТАКА СТАВА ЯСНО КАКЪВ Е ИСТИНСКИЯТ ОБЛИК НА РУСИЯ- АГРЕСИВНА ДЪРЖАВА, КОЯТО ЖАДУВА ДА ПОДПАЛИ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА, А РУСКИЯТ НАРОД Е АГРЕСИВЕН НАРОД, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИР, А ИСКА И ПРАВИ САМО ВОЙНИ! ЛЕГЕНДАТА ЗА “МИРНИТЕ РУСНАЦИ“ ВЕЧЕ Е РАЗВЕНЧАНА!

  Коментиран от #6, #15


 • иззеха оборудване за сървъри
  Отговор
  5 23:19  30.06.17
  "Службата за сигурност на Украйна (ССУ) е конфискувала през май и юни оборудване, което по думите й принадлежало на руски агенти и било предназначено за извършване на кибератаки срещу Киев" Е, щом са го конфискували още предният месец и са разбили групата, как сега глътнаха гол€мия Джизззз??? то оборудване за сървъри са и клавиатурите и мишките... )))
 • гост 3
  Отговор
  6 23:33  30.06.17

  До коментар #4 от "гост 2":

  Абе човек, ти нямаш ли работа, та пишеш фермани тука? Що не си намериш мъж и не заминеш на морето при твоите приятели ушанките да починеш малко?

  Коментиран от #7, #8

 • 7 23:45  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост 2
  Отговор
  8 23:46  30.06.17

  До коментар #6 от "гост 3":

  Каквото и да напишеш, е без значение, руски троле:) Имат значение само фактите и доказателствата! Апропо-знаеш ли какво е вдс, гдс и пдс/ веществени, гласни и писмени доказателствени средства/ в българското процесуално право и които са описани в НПК?:) Не знаеш , нали?:) Не само ти- никой руски трол не ги знае, защото не е юрист, а най- обикновен руски среднист:):):)

  Коментиран от #10

 • Гостолюбив
  Отговор
  9 07:26  01.07.17
  Таа пеняса...
 • ключаря
  Отговор
  10 08:55  01.07.17

  До коментар #8 от "гост 2":

  Много се фукаш с ненужното си юридическо образование, което ще изчезне с изчезването на демокрацията, но виж за математика и физика се иска мозък - нещо, което определено - нямаш!
 • 123
  Отговор
  11 09:00  01.07.17
  Иде видов ден скоро майдановците ще ги бесят по площадите на Киев много скоро
 • 12 09:48  01.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 13 12:03  01.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 14 14:39  01.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 0815
  Отговор
  15 22:29  12.07.17

  До коментар #4 от "гост 2":

  Публикувано във факти.бг: МОЖЕ ДА ИМ СЕ ХВЪРЛЯТ В НАГЛИТЕ МУТРИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА АМЕРИКАНСКАТА ИНФОРМАЦИОННА И ПСИХОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, както и доказателства за това, че АМЕРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА ИЗПОЛЗВА ХАКЕРИТЕ , ЗА ДА ВРЕДИ НА ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, ДА ГИ СРИНЕ, САМО ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ЧЛЕНКИ НА НАТО- КАТО УКРАЙНА, ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА СТАНАТ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС И НАТО- ПАК КАТО УКРАЙНА! НЕКА ТЕЗИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА ГИ ВИДИ ЦЯЛ СВЯТ, ЗАЩОТО ТАКА СТАВА ЯСНО КАКЪВ Е ИСТИНСКИЯТ ОБЛИК НА САЩ- АГРЕСИВНА ДЪРЖАВА, КОЯТО ЖАДУВА ДА ПОДПАЛИ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА, А АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД Е АГРЕСИВЕН НАРОД, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИР, А ИСКА И ПРАВИ САМО ВОЙНИ! ЛЕГЕНДАТА ЗА “МИРНИТЕ АМЕРИКАНЦИ“ ВЕЧЕ Е РАЗВЕНЧАНА!

Напиши коментар:


Публикувай