Last news in Fakti

6 Юли, 2017 06:30 1 472 1

Намалиха присъдата на корумпиран политик

  • израел-
  • ехуд олмерт-
  • йерусалим-
  • реувен ривлин

Президентът на Израел смекчи наказанието на бившия премиер Ехуд Олмерт 

Намалиха присъдата на корумпиран политик - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Израел Реувен Ривлин смекчи присъдата за корупция на бившия израелски премиер Ехуд Олмерт. Държавният глава намали наказанието от 27 месеца на 16 месеца и половина, които вече са излежани от осъдения, предаде ТАСС.

В неделя Олмерт беше освободен предсрочно от затвора по негова молба, след като съдебните власти решиха да намалят присъдата му с една трета. Той бе принуден да подаде оставка през 2008 г. след обвинения във взимане на подкупи и възпрепятстване на правосъдието във връзка със сделки за строителството на луксозен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Йерусалим и министър на търговията и индустрията.

Присъдата от 27 месеца затвор включваше година и половина за вземане на подкуп, 8 месеца за злоупотреба с доверие и измама и един месец за възпрепятстване на правосъдието.

На 20 юни Олмерт бе настанен в затворническа болница със сърдечни оплаквания. В социалните мрежи се появиха негови снимки, на които изглежда явно болен и силно отслабнал.

Намалиха присъдата на корумпиран политик

Намалиха присъдата на корумпиран политик

Условно-предсрочното освобождаване предвиждаше до май 2018 г. Олмерт два пъти месечно да се разписва в полицията. Забранено му бе да напуска Израел.

Президентът отмени тези ограничения. Бившият премиер обаче обеща независимо от президентския акт да участва в работата на доброволчески сдружения, както бе разпоредила комисията за условно-предсрочно освобождаване.

Олмерт е изправен пред нови обвинения - в опит да изнесе от затвора свръхсекретна информация, тъй като помолил адвоката си да изнесе ръкопис с мемоарите му, без цензорите да го проверят, отбелязва Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    3 0 Отговор
    Корупцията е навсякъде-и в най-развитите държави е най-голяма. Но там са я кръстили лобизъм и са я узаконили.