Last news in Fakti

5 Юли, 2017 15:33 969 2

Юнкер се разкая за ругатните към евродепутатите (СНИМКИ)

  • ек-
  • еп-
  • жан-клод юнкер-
  • антонио таяни-
  • брюксел-
  • евродепутат

Председателят на ЕК съжалява, че се скарал на членовете на ЕП

Юнкер се разкая за ругатните към евродепутатите (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съжалява за избора си на думи, заяви днес негов говорител по повод вчерашния инцидент в ЕП.

Юнкер вчера нарече евродепутатите "смешни" заради това, че едва трийсетина от тях присъстваха в пленарната зала в Страсбург при обсъждането на работата на малтийското председателство на Съвета на ЕС. По този повод Юнкер и председателят на ЕП Антонио Таяни влязоха в невиждан открит словесен сблъсък.

Таяни и Юнкер са говорили след това и за тях темата е приключена, уточни днес говорителят. Юнкер и Таяни работят прекрасно, добави той. Председателят на ЕК е приятел на ЕП, понякога приятелите си казват неудобни истини, приятелите са и за това, коментира говорителят.

Юнкер се разкая за ругатните към евродепутатите (СНИМКИ)

Юнкер се разкая за ругатните към евродепутатите (СНИМКИ)

По неговите думи основната тревога на Юнкер е, че общностните институции трябва да се отнасят по един и същи начин и с еднакво уважение към всички държави от ЕС. Жалко е, че при дебат в такъв важен момент пленарната зала е относително празна, поясни говорителят. Юнкер би искал това да се промени и случаят да даде повод за размисъл, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    1 2 Отговор
    Тоя па!
  • 2 еврогейзери

    2 2 Отговор
    Алкохола и растията не прощават ?
Новини по държави: