Last news in Fakti

5 Юли, 2017 22:10 2 025 22

Москва: Надяваме се, че Сърбия няма да бъде принудена да избира между Русия и ЕС

  • мария захарова-
  • русия-
  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • ана бърнабич-
  • белград-
  • ес
Москва: Надяваме се, че Сърбия няма да бъде принудена да избира между Русия и ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Москва не иска някой да поставя Сърбия пред избор "или ЕС, или Русия". Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Това бе нейният коментар на изявление на сръбския премиер Ана Бърнабич, че ако бъде принудена да избира между членството в Европейския съюз и връзките с Русия, Сърбия ще избере ЕС.

Това е суверенно право на Сърбия. Но ние искрено желаем никой да не поставя нито Ана, нито който и да било пред избор: или-или. Оптимално е да бъдете и с едните, и с другите. Това е полезно и безопасно от гледна точка на собствените ви интереси, каза Захарова в Москва.

Бърнабич направи своето изявление на 4 юли в интервю за агенция Блумбърг. На въпрос дали Белград ще продължи да отказва въвеждането на санкции срещу Русия, тя отговори, че не може да обещае това.

По-рано Бърнабич отхвърляше възможността за антируски санкции и се застъпваше за добри отношения с Москва, отбелязва ТАСС.

Москва: Надяваме се, че Сърбия няма да бъде принудена да избира между Русия и ЕС

Кандидатурата на прозападно ориентиранат Бърнабич за премиер бе предложена от президента Александър Вучич, който й поръча да укрепва отношенията с ЕС, Русия, Китай и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    15 18 Отговор
    Сърбия вече е избрала печелившата страна, както винаги. НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 antimediator

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Всички сърби са били в Западна Европа, работили са там, много от тях и живеят там.Така , че те много отдавна са избрали посоката, така , че не ги мисли.

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    11 11 Отговор
    Нали русофилите тука пищяха неконтролируемо че Сърбия била мн по-добре от БГ икономически,търгува свободно с Русия защото не е член на ЕС и ембаргото не се отнася за нея,получиха подарък самолети от руснаците и изведнъж..."ШЕ ПРЕДПОЧЕТЕМ РЕШИТЕЛНО ЕС ПРЕД РУСИЯ"?!А наглата Русия с имперските си домогвания отлично знае че ЗДРАВИЯ РАЗУМ НА СЪРБИНА ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ПРАДПОЧЕТЕ ЕВРОПА/АМА БЕЗ ДА СЕ ПОКОЛЕБАЕ ИЗОБЩО/, НО СЕ НАДЯВА...ДА НЕ СТАНЕ ТАКА.
  • 4 someone

    9 9 Отговор
    ако сърбия има акъл никога не би се съюзила с тези , които безпощадно я бомбандираха и откъснаха Косово , това е повече от национално предателство.
  • 5 Барчо

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "antimediator":

    Това, Батенце, че са работили някъде си няма нищо общо с националната политика. Колкото са работили за запада, толкова са работили и за изтока. Да си чувал за сръбска проститутка някъде на запад? Май не!!!! Ами няма и да чуеш. Оти нема. Гестапо са треперили пред сръбските партизани, а американските агресори да не са по-различни? Ще лапат сръбска жила до откат!! А знаеш!!!
  • 6 Барчо

    9 7 Отговор
    Лека справка на американските бомбандировки:
    30.03.1944 г напълно разрушена :Свети Спас
    30.03.1944 г напълно разрушена: Свети Николай
    10.01.1944 г напълно разрушена: Свето преображенско господне.
    Направете си малка справка за това, което американските ни "приятели" са ни направили през Втората световна без един изстрел от наша страна срещу тях. Има го Гугъл все още. Такива ли искате да са нашите съюзници? Тези, които бомбандираха нашите родители без причина? Ако им платят достатъчно, ще ни сринат. Даже няма да кажат: Айм Сори. Както и не казаха.

    Коментиран от #7

  • 7 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Като гледам бомбандировките си мисля, че се правят на по-велики от ГОСПОД. Защо бомбандирате божии обители? Госпада праведни?
  • 8 Крадецадетовикадръщекрадеца

    2 5 Отговор
    Някой? Че нали вие сте тези, които я поставят пред избор, точно както се опитват и у нас от 1879.

    Коментиран от #9

  • 9 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Крадецадетовикадръщекрадеца":

    Всеки трябва да направи своя избор според интереса. Дори и Великите.
  • 10 Диди

    6 4 Отговор
    Украйна също избра ЕС,и видяхме последиците.А кои държави са приятели на Русия,и това знаем.
  • 11 юрист

    7 8 Отговор
    Русия е смешна и жалка. За пореден път има наглостта да казва на една суверенна държава кой е държавният интерес на тази държава. Това е точно намеса във вътрешните работи на една неруска държава. А сърбите са направо за оскар- подават ръка на путлер , и след 1 месец- ааа- ние сме с ЕС:) Брачата срби връщат тъпкано на самите руснаци руските им номера, и от наше име:)

    Коментиран от #14

  • 12 Барчо

    7 6 Отговор
    Еййй, смотаняци!!!
    Сега гледам и ще пиша колко града са бомбандирани от американците и то нееднократно:
    София, Свищов, Оряхово, Лом, Сопот, Алфатар, Шабла, Лясковец, Велико Търново, Калофер, Перущица, Асеновград, Пловдив, Борисовград, Враца, Дупница, Бяла
    Американците много обичат да вдигат ръка на убит лъв, но на жив плъх не смеят и да гъкнат.
    И това без един изстрел срещу тях!!!! Това ли са нашите

    Коментиран от #16

  • 13 юрист

    7 5 Отговор
    Аз пък се сетих за отношението на руснаците към българите във Варна, по време на Кримската война или пък за отношението им към българите в българските колонии в Одеса през 1873-1876г....
  • 14 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Минусчето е от мен, щото не четеш кво се пише у статията подробно. Пак прочети!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 15 Диди

    5 7 Отговор
    Барчо,ти изкара руснаците светци.
  • 16 Барчо

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Гладам в момента два минуса и един плюс. Явно някой много му се иска пак да ни бомбандират американците!!!!!! Оти го одобряват.

    Коментиран от #17

  • 17 Барчо

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Сигурно иска да убият тъща му, но може да го убият него или дечицата му. Приятелски огън. Ще се наложи да прости.
  • 18 юрист

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Напротив- ти не си запознат с дипломатическият изказ и не разбираш, че всъщност русия се пробва да казва на сърбия кой е сръбският държавен интерес. Не е прието един държавен глава да бъде наричан със собственото му име, защото той не е просто Ана, Иван.,Драган, Петкан, а е президентът на една държава. Обръщението към него е “президент“ и следва фамилията на човека, който е президент на държавата. Няма значение- сръбското становище не е интересно за мен, просто ми направи впечатление размахването на пръст от русия към сърбия, направено под формата на “съвет“...

    Коментиран от #20

  • 19 Киро

    6 6 Отговор
    Грешиш Барчо!Би ли обяснил защо според тебе Сърбия е подала молба за членство в Европейския съюз,а на в Евразийския(с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан)?

    Коментиран от #21

  • 20 Барчо

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Не знам, брат, кой какво се пробва. Но знам, че Америка бомбандира България през Втората Световна без тя да е направила нищо за това. Направи си справка и ще видиш колко църкви, манастири и училища са бомбандирани!!! Зная, че българския герой летец изтребител Писаревски и сега е обявен за терорист от американците. Жертвал се е да не загине и един български гражданин по негова вина, когато е свален над София. Знам, че обикновените руските войници оставиха костите си по нашата земя, за да може сега да се наричаш "юрист" а не "avukat" -тур.
  • 21 Барчо

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    На теб още един път ще ти обясня. Политиката на Сърбия е: Никога срещу Русия.
    Да, верно че има некво желание за ЕС, но ясно се изразява становището и. Ако нещо се дървите на Русия, ние не сме за!! Без нас! Са разбра ли? Чаклама ли си? Аанадъмно? Верщейн?
  • 22 АЙДУКРАТ

    3 10 Отговор
    РУСНАЦИТЕ РАЗМАХВАЛИ ПРЪСТ! БОЖЕ КАКВО НАХАЛСТВО! АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКИВА ВОЛНОСТИ - ТЕ ДЕЛИКАТНО ПОРЪСВЯТ С БОМБИЧКИ ИЛИ ТОМАХАВЧИЦИ!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания