958 15

Беларус се утвърждава на международната сцена

Александър Лукашенко иска повече влияние за страната си

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната трябва да засили своята роля в международната политика, съобщи РИА Новости.

„Ние трябва на висок глас да се утвърдим на световната сцена. Трябва да имаме по-широки позиции в международната политика.

Важно е да насочим политиката си. Беларус може да засили ролята си в международната политика. Ние имаме исторически опит в международната политика. Ще го използваме. Ще защитим националните си интереси“, заяви Лукашенко.

Беларус


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 00:57  12.07.17
  Докато Беларус е в сянката на Москва и Лукашенко се прегръща с Путин ,уверявайки го прочувствено "С вас сме"-...каква международна сцена бе брачет?!Търгувайте си там помежду си в Азиатския съюз,карайте се и се сдобрявайте,важното е да не чуваме за вас нито добро,нито лошо:)

  Коментиран от #6

 • Лукашенко
  Отговор
  2 01:07  12.07.17
  Белорус се самоизолира .Това си е техен избор ,но не мога да го разбера след това Лукашенко като се оплаква ,че били пренебрегвани от Запада

  Коментиран от #3

 • видял с очите си
  Отговор
  3 05:35  12.07.17

  До коментар #2 от "Лукашенко":

  Незнам за каква изолация говориш,но лично съм бил в Беларус няколко пъти.Мога да ти кажа,че Беларус в момента е на светлинни години напред от нас.Уникални пътища и чистота,работеща икономика,пълни заводи и предприятия.И най-важното е,че селата са им пълни със млади хора-които намират реализация там.Няма село без читалище и кино,без детска градина и училище,без мед.пункт или малка болница.Да не говорим за продуктите им-истински и вкусни.На връщане от Литва си накупувах салами и кашкавали за вкъщи.Никъде не видях наркомани около училищата,безделници по улиците и кафенетата,а спокойствието в Минск е както в Цюрих.И аз не вярвах на колеги когато ми говореха за Беларус-но се убедих сам.Тия лозунги ги оставаи за пуберите-те могат да се хванат на тях...

  Коментиран от #7, #13

 • Лукашенко
  Отговор
  4 06:37  12.07.17
  Не ,аз говорех за самоизолация в международните отношения -която е факт.За бита в Белорус нищо не съм казвал

  Коментиран от #5


 • Справедлив
  Отговор
  5 07:28  12.07.17

  До коментар #4 от "Лукашенко":

  Виж сега,неможе да има самоизолация и да развиваш държавата си и обществото си. Това е доказано от години и от други държави. Реално Беларус освен че е във много тесни взаимотношения със Русия-икономически,политически,културни и социялни,също така активно сътрудничи със Казахстан,Киргистан,Туркменистан,Таджикистан...а най-големият куповач на Белаз и тракторната продукция са Индия и Китай...-за каква изолация в меж.план може да говорим тук? Това че отношенията с Европа са обтегнати не означава,че Беларус се е затворила за останалият свят. Даже в Латинска Америка машиностроението на Беларус има търсене.Лек Ден.
 • юрист
  Отговор
  6 07:56  12.07.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Малко известен факт е, че Беларус е член и на одкб- руското НАТО - тук стои и беларуското знаме като държава- член на одкб. http://www.odkb-csto.org/ Та- излиза така, че всяка държава- член на одкб, все иска да го играе фактор на международната сцена, като се влияе от агресивната руска външна и военна политика. Беларус поне не прави военни агресии като русия, но щом е в одкб- нищо чудно след 2-3 години и тя да извърши военна агресия, “подкрепена“ от русия...
 • юрист
  Отговор
  7 07:58  12.07.17

  До коментар #3 от "видял с очите си":

  Глупости- пишете така и за русия, колко била напред, а се оказва, че минималната заплата в русия е два пъти по-ниска, отколкото в България! Не на нас тези смехории!

  Коментиран от #8

 • Юрий
  Отговор
  8 08:10  12.07.17

  До коментар #7 от "юрист":

  Би ли ми превключила от първа на втора скорост, благодаря предварително.

  Коментиран от #9

 • юрист
  Отговор
  9 08:58  12.07.17

  До коментар #8 от "Юрий":

  Не мога- след 10тина минути тръгвам за плажа и не винаги ми се занимава с платените коментари на платените руски тролове....Лек ден!
 • Киро
  Отговор
  10 10:06  12.07.17
  Е и аз съм бил в Беларус и то не веднъж, като другаря със саламите! В столицата наистина е чисто, както беше и при нас по време на комунизма. И това е. ОГРОМНА корупция - по руски. Нашите тук са първокласници, в сравнение с ония. Всичко, свързано с държавата, се плаща. Икономиката е на принципа "преопаковане" на западни стоки с беларуски етикети и реекспорт за калната дупка Расия, че има ембарго уж от руснаците на вносни храни. Произвеждат се и някакви стоки, немръднали от соца, намиращи приложение в Расия и други изостанали държавки от Евразия. Масква плаща с петрол и газ. Познато?! Хората мечтаят за смяна на системата и влизане в ЕС, а и Бащицата в последно време видя, че с водките до никъде няма да стигне. Общо взето - положението е нещо подобно, като в Сърбия.

  Коментиран от #11

 • киркор
  Отговор
  11 10:23  12.07.17

  До коментар #10 от "Киро":

  Попитали радио Ерева. Ама теб даже не са те питали.
 • стоян георгиев
  Отговор
  12 10:52  12.07.17
  след заглавието проверих коя дата сме.оказа се че не сме първи април!!!беларус могат да имат влияние само в куба и северна корея,както и да се кланят на путин.тва е последната абсолютна монархия в европа след падането на комунизма и няма ни страна ни народ в европа дето дори да имат някаква смътна идея да станат като беларус.
 • жщг
  Отговор
  13 10:54  12.07.17

  До коментар #3 от "видял с очите си":

  Пълни глупости ! Абсолютна пропаганда ! Може би си бил там на сън !!! Пътищата /между градовете са в окаяно състояние ! Пътищата към селцата са на макадам! В магазините избола е нищожен! Хората /по селцата / имат призрачен вид с опърпаните си дрехи ! НЕ ЗНАМ КЪДЕ СИ БИЛ И КОГА ? СВАЛИ СИ ВЪЛШЕБНИТЕ ОЧИЛА И ПОГЛЕДНИ ЖЕСТОКАТА РЕАЛНОСТ !
 • Костов
  Отговор
  14 13:32  13.07.17
  И аз съм бил пет пъти лично в белорус и само мога да потвърдя казаното от ,,, видял с очите си,,, За другите коментари и мога да кажа само че не са в час и пишат простотии и фалшиви ноовости
 • Костов
  Отговор
  15 13:39  13.07.17
  И едно БРАВО за ,,, видял с очите си,,, за точната информация за всички които обиждат белорус а защотооооо жена ми е от там нека да посетят лично белорус да видят с очите си и какви как и има там и после да пишат

Напиши коментар:


Публикувай