Last news in Fakti

19 Април, 2024 06:33 612 9

Пхенян и Минск се договориха да засилят връзките

  • северна корея-
  • беларус

Заместник-министърът на външните работи на Беларус Евгений Шестаков и неговият севернокорейски колега Лим Чун-ил са обсъдили двустранното сътрудничество

Пхенян и Минск се договориха да засилят връзките - 1
Снимка: belta.by

Севернокорейски служители се срещнаха с гостуваща беларуска делегация и се разбраха да задълбочат сътрудничеството си, като Пхенян същевременно разкритикува САЩ за опитите им да засилят натиска чрез „незаконните“ санкции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Заместник-министърът на външните работи на Беларус Евгений Шестаков /на снимката/ и неговият севернокорейски колега Лим Чун-ил са обсъдили двустранното сътрудничество в секторите на икономиката и културата, както и взаимна подкрепа на световната сцена по време на разговорите в четвъртък, съобщи днес севернокорейската държавна медия КЦТА.

Посещението е последното от поредицата дипломатически визити, след като Пхенян премахна ограниченията за коронавирус.

В изявление, разпространено от друго съобщение на КЦТА, Ким Сон-гьон, заместник-министър за международните организации в министерството на външните работи на КНДР, разкритикува Линда Томас-Грийнфийлд, посланик на САЩ в ООН, за нейното неотдавнашно пътуване до Южна Корея и Япония и нарече санкциите на ООН срещу страната му "беззаконие".

Русия отхвърли ежегодното подновяване на многонационална група от експерти, която през последните 15 години наблюдава прилагането на санкциите на ООН, насочени към ограничаване на ядрената и ракетната програма на Северна Корея.

Шестаков пристигна в Пхенян във вторник, съобщи КЦТА по-рано тази седмица, без да дава подробности.

От миналия месец насам делегации от Северна Корея са били на посещение в различни държави, включително Китай и Виетнам, а делегации от Русия и Китай посетиха Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Играят си джобен тенис....Китай...Русия...СК и Беларус...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.