4 062 4

Откровенията на Тръмп за Путин

Милена Богданова

Президентът на САЩ е категоричен в необходимостта от диалог с Русия, защото липсата му ще повлече след себе си редица проблеми. „Срещата с президента на Русия Владимир Путин в Хамбург доведе до много резултати, но аз съм убеден, че най-важното е необходимостта от поддържането на диалог. Ако няма диалог, това ще доведе до проблеми както за нашата страна, така и за тяхната”, каза президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за CBN. Той допълни, че на Щатите е необходим диалог с всички.

Тръмп смята, че руският лидер повече би го устроило, ако на миналогодишните президентски избори в САЩ победител е била Хилари Клинтън. В телевизионното интервю уточнява, че той е преди всичко за силна американска армия и вероятно именно това може да не се харесва на Путин. „Има много неща, които правя и които се явяват пълна противоположност на това, което той (бел. ред. Путин) би искал”, казва Тръмп.

Американският президент също така припомни, че той е за увеличение на добива на шистов газ в САЩ като по този начин може да се намали цената на енергоносителите на световния пазар, а това може да е в разрез с интересите на Русия. „Планираме да експортираме енергия. Той (бел. ред. Путин) не иска това. Той би предпочел Хилари, която да строи вятърни мелници, защото в този случай цените на енергоносителите ще тръгнат нагоре, а Русия е силно зависима от тях”, допълни Тръмп пред CBN.Още по темата

 • В чест на Путин и Тръмп

  В чест на Путин и Тръмп

  Компанията Caviar, която изработва скъпоструващи модификации на GSM-и, пусна „луксозна” версия на модела Nokia 3310. Цената е 2185 EUR. ...
  10.07.2017
  1 394
  1
 • Най-после! Тръмп и Путин си стиснаха ръцете (ВИДЕО)

  Най-после! Тръмп и Путин си стиснаха ръцете (ВИДЕО)

  Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в ...
  7.07.2017
  3 409
  22

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да го кажем направо
  Отговор
  1 07:24  13.07.17
  Достатъчно адекватен и сдържан коментар на Тръмп. Горе долу същото каза и Путин. Всяка страна си гони интереса,но въпреки това трябва да има диалог м/у най-могъщите държави. Защото мирът на Земята зависи от тях-факт.Затова дискусията и взаимното уважение трябва да са на първо място при такива срещи. Дано Тръмп да е искрен в това изказване.
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 09:46  13.07.17
  Не само г-н Д.Тръмп е за силна американска армия. И аз съм за много силна американска армия, която да си стои в САЩ, а не да раздава "правосъдие" по цялата планета.
 • Гост
  Отговор
  3 11:12  13.07.17
  Хората си защитават интересите на народите, защо ние нямаме политици които да бранят националните интереси със зъби и нокти? или подлоги на изтока или запада - робски народ с робски манталитет! Все мрънкат че сме малка държава и че трябва да се съобразяваме, нито сме малка нито трябва да се съобразяваме, държавата ни се намира на едно от най-хубавите географски положения в целия свят, хубав климат, стратегическо местоположение. Докато има хора които се продават за една шепа пари България няма да бъде това което трябва да е!
 • Шалом
  Отговор
  4 16:03  13.07.17
  ЕВРЕЙСКА ВРЪЗКА ! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА ГО....Д.ХАТ !

Напиши коментар:


Публикувай