Last news in Fakti

14 Юли, 2017 14:34 2 911 7

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • франция-
  • париж-
  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • бастилия

Републиката отбеляза с традиционен парад своя национален празник

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Повече от 3700 военни участваха в традиционния парад в Париж по повод Деня на превземането на Бастилията - националния празник на Франция, предаде Reuters.

Парадът по традиция се проведе на булевард "Шан-з-Елизе" в участъка между Триумфалната арка и площад "Конкорд". Това бeше първото по рода си събитие за новия френски президент Еманюел Макрон, избран през май.

В парада участваха над 210 единици мобилна техника, 240 коня на Републиканската гвардия, 29 хеликоптера на армията, жандармерията и гражданската сигурност. В небето на Париж преминаха 63 военни самолета. Сред тях имаше представители на френските военновъздушни патрули и шест американски F-16 , както и два F-22.

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

В парада участваха и 145 военнослужещи от САЩ. За последно преди 17 години американски военни са участвали в парижкия парад.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, почетни гости на събитието, наблюдаваха от трибуната. Гостите бяха посрещнати от съпругата на френския държавен глава Брижит Макрон и от премиера Едуар Филип.

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тръмп каза, че за него е било голяма чест да представлява страната си на годишния парад в Париж по случай националния празник на Франция. В Тwitter той определи събитието, в което участваха и американски военнослужещи, като великолепно.

Междувременно президентът Макрон премина по булеварда в открит военен автомобил заедно с началника на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Пиер дьо Вилие, следвани от кавалеристи от Републиканската гвардия в пълна парадна униформа.

Заря и военна мощ за славата на Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради високата терористична заплаха мерките за сигурност са затегнати на максимум. За първи път участва и разузнавателен дрон "Reaper", който изпраща кадри от района на парада.

За сигурността се грижат 3500 полицаи и жандармеристи, подпомагани от 2500 пожарникари. За целия Парижки район са мобилизирани между 2600 и 2900 униформени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ватенки и ушанки

    4 0 Отговор
    Я ,тук и самолети имало . Че даже и Ф 22 Раптър

    Коментиран от #3

  • 2 213

    3 0 Отговор
    Да ама Боцев не е държал реч, нали!? То е по-голям от Ф22.
  • 3 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ватенки и ушанки":

    Ф 22 имат само американците, Раптъра не е за износ.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Столтенберг

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Американци са прелетели
  • 5 Миро

    1 0 Отговор
    2900 полицаи охраняват 3700 военни !!¡!!
  • 6 Дамян

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Франция и F 16 също няма
  • 7 Кабинчо

    1 0 Отговор
    Нищо особено. Даже и софийския беше по на ниво.
Новини по държави: