Last news in Fakti

20 Юли, 2017 11:09 3 165 15

САЩ към Турция: Заплашвате наши военни в Сирия

  • сащ-
  • турция-
  • сирия-
  • пентагон-
  • сили за защита на народа-
  • ислямска държава

Разкриването на позиции на американски военни постове от турска информационна агенция излага на опасност бойците ни, обяви Пентагонът

САЩ към Турция: Заплашвате наши военни в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Разкриването на позициите на американски военни постове в Сирия от страна на турската държавна информационна агенция излага на опасност американските сили, обяви Пентагонът, цитиран от Reuters.

САЩ са се оплакали на Турция по въпроса, добави Пентагонът.

Reuters посочва, че Анадолската агенция във вторник е публикувала доклад, в който са посочени локациите на десет американски военни постове в Северна Сирия, като в някои случаи е бил посочен и броят на разположените там американски и френски военни.

Разпространяването на деликатна военна информация излага коалиционните сили на ненужен риск и има потенциала да прекъсне операции, извършвани срещу "Ислямска държава", каза говорител на Пентагона.

САЩ към Турция: Заплашвате наши военни в Сирия

Отношенията между Анкара и Вашингтон са разклатени заради решението на САЩ да подкрепят и въоръжават сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) в борбата срещу "Ислямска държава".

Според Анкара СЗН са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия, активна на турска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пентагончо

    9 2 Отговор
    Бреееей
  • 2 КЮНЕЦ

    22 7 Отговор
    Турция ще го издуха рано или късно ! Kапка мозък нямат тия :D

    Коментиран от #7

  • 3 юрист

    19 14 Отговор
    Сега е моментът НАТО да изхвърли от себе си турция с мотив- посочените в статията турски действия. Обаче- предател един път- предател цял живот- одкб да му мисли как ще се справи с турските предателства:) Утре като нищо турция може да предаде и руските позиции в сирия, ако стане член на одкб:):):) Никой не обича и не уважава предателите:) Турция остава САМА :)

    Коментиран от #6, #8

  • 4 onq s konq

    13 7 Отговор
    Няма лошо сега пък янките да публикуват данни за турските бази за да изравнят мача.Това обаче най-неочаквано ще предизвика верижни съкращения в руското военно разузнаване,защото нуждата от него рязко ще намалее.
  • 5 бббббб

    17 4 Отговор
    Тия защо си мислят,че само Турция им знае постовете?
  • 6 И квр стана сега???

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Какво стана с единството на НАТО...как е със устава на Алианса...айде пак ни цитирай точки и алинеи от него та да се посмеем. Къде ни е гаранцията от НАТО че утре чалмите няма да постъпят и по-подло със нас????...и ни обясни как ще ни пазят алинеите от устава от османлиите????
  • 7 Varna

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "КЮНЕЦ":

    Stavai aie vurvi na rabotata si stiga da spi6 :)))

    Коментиран от #10

  • 8 Бай хой

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Я сега обясни по какви членове и резолю ии сащ и нато са нахлули, окупирали част от Сирия и атакуват сирийските правителствени сили. Това не е ли военно престъпление?
  • 9 Пеньо

    10 5 Отговор
    Не мога да проумея американците в правителството дали са тъпи или играят някакви игрички, но е време да разберат, че ердовия султанат е ненадежден съюзник.
  • 10 КЮНЕЦ

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Varna":

    Ко ви праат пт тъз Варна ВЕ...спирайте крана...неадекватни ставате...
  • 11 Диди

    6 7 Отговор
    Ердоган вече става неудобен,няма да е чудно ако има още един преврат,този път успешен.

    Коментиран от #13

  • 12 Оптимус

    9 2 Отговор
    Не бих казал, че нямат мозък... и там хора всякакви. Днес си поръчах едно турско зарядно за акумуллатор - по нищо не отстъпва на германското Ейнхел, Гюде, дори на Бош. Абсолютно самоавализираща система за различните акумуллатори, автомватично изключване. По-евтино е от аналозите и е много добро. Българин съм, но ми е адски тъжно, че родните Ганьовци подариха и продадоха предприятията и на мафиоти и на чужденци - сега Спарки го държат китайци. А най-лошото е, че родните Ганьовци ни дерат с високи цени на стоките, а чужддите внасят евтино и при това вземат по-високи заплати от нас...смятайте родната мафия тук и чуждите какъв геноцид ни спрятат и политици и частни. Купих и едни гидории турски, като по-евтини по нищо не отстъпват на Топмастер, дори Цета Форм имат 5 г. гаранция. Не бих оплювал всичко турско. Всъщност на турците не им харесвам пантюркизма и редица мафиоти и радикали. Иначе светските турци и те са като нас повечето. Но и те не плащат високи заплати в предприятията си тук. Всеки глеа да си му робче за дето духа и родни и чужди.
  • 13 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Да но Запада продължава да подкрепя ПКК,Фето и ИД. тероризма...Фето терористи се крият в Германия..ПКК се въоръжава от Сащ...а членове на ИД продьлжават свободно да се живеят в Европа..ей го в Белгия най накрая под натиск на Турция арестуваха човекът който е дал оръжие на терориста в дискотеката Рейна....

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.