976 0

Нетаняху се изложи... off the record

Израелския премиер беше чут през неизключен микрофон да критикува остро за ЕС

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Израелският премиер Бенямин Нетаняху беше чут през неизключен микрофон да казва, че е безумно Брюксел да се опитва да поставя постигането на мир с палестинците като условие за сближаването между Израел и ЕС, предаде АР.

Това се е случило на вчерашната среща в Будапеща на Нетаняху с премиерите на страните от Вишеградската група - Полша, Словакия, Чехия и Унгария, когато изказването на израелския премиер случайно е било чуто от журналисти.

Нетаняху разкритикувал ЕС заради безумното според него становище на съюза, че първо трябва да се реши израелско-палестинският конфликт, а после да се работи за по-тесни търговски връзки. Това е лудост, това наистина е лудост, казал израелският лидер.

ЕС е единственото обединение на страни в света, което поставя политически условия за развитие на отношенията си с Израел, казал Нетаняху и добавил, че Русия, Китай и Индия имат желание да правят бизнес с Израел въпреки политиката.

Той освен това заяви, че Израел е поразявал в Сирия "десетки и десетки пъти" ирански автоколони с оръжие, предназначено за групировката "Хизбула".

Израел


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай