1 871 2

Родителите на неизличимо болния Чарли се отказаха от съдебната битка (СНИМКИ)

Каузата на бебето подкрепиха дори папа Франциск и американският президент Доналд Тръмп

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Родителите на 11-месечното британско момченце Чарли Гард прекратиха съдебната битка за ново лечение на намиращото в терминален стадий на заболяването си дете, съобщи представляващ ги адвокат, цитиран от Reuters.

"За Чарли е твърде късно. Времето изтече. Необратимото мускулно увреждане вече е факт и оттук нататък няма лечение, което може да има успех", заяви Грант Армстронг пред лондонския Висш съд.

Родителите на бебето, което страда от рядко генетично заболяване, се опитаха да го изпратят в САЩ за експериментална терапия. Британските съдилища и Европейският съд по правата на човека не разрешиха с аргумента, че това само ще удължи мъките на детето без реалистични изгледи да му се помогне.

Родителите обявиха още, че ще разговарят с лондонската болница, в която е настанен Чарли, за да се реши как да се направи така, че детето им да си отиде спокойно от този свят.

Каузата на Чарли подкрепиха дори папа Франциск и американският президент Доналд Тръмп.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 22:44  24.07.17
  така е като правят деца роднини

  Коментиран от #2

 • Каузата на Чарли
  Отговор
  2 23:23  24.07.17

  До коментар #1 от "ДДД":

  Евреите ги правят тея работи, за да може парите да останат в семейството. Зестрата си остава "наша" ако се женят братовчеди, сестри и т.н. Ти откъде знаеш, че са роднини? Съгласен съм, че това са еврейски родители ( то си го пишев чуждите сайтове), но не намерих информация да са роднини...

Напиши коментар:


Публикувай