24 Юли, 2017 20:40 7 149 2

В Италия искат извънредно положение заради жегите

  • италия-
  • жега-
  • лято-
  • извънредно положение

Жегите станаха причина за възникването на голям брой пожари, каквито все още бушуват в южните райони на Апенините

В Италия искат извънредно положение заради жегите - 1
Снимки: БТА/АР

Десет най-пострадали от горещините области в Италия, включително Сицилия и остров Сардиния, поискаха централните власти да обявят извънредно положение.

Заради трайно установилото се горещо време и липсата на валежи равнището на реките и езерата, в това число река По и езерото Гарда, е спаднало до критично ниски стойности.

Властите в столичната област Лацио съобщиха, че временно се преустановява черпенето на вода от езерото Брачано, на което разчитат за водоснабдяването си квартали на Рим.

В Италия искат извънредно положение заради жегите



Ако до 28 юли не се намери алтернативно решение, 1.5 милиона души в столицата може да се окажат без питейна вода, съобщи RAI.

Столичните власти обмислят въвеждането на режим на водата, при който ползването да се ограничи до 8 часа на ден. Според националната асоциация на селскостопанските производители щетите за аграрният отрасъл това лято ще възлизат на 2 милиарда евро.

Жегите станаха причина за възникването на голям брой пожари, каквито все още бушуват в южните райони на Апенините.

В Италия искат извънредно положение заради жегите

В Италия искат извънредно положение заради жегите

Според прогнозите в Северна Италия се очакват дъжд и гръмотевични бури, но синоптиците не смятат, че това ще промени съществено ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    11 4 Отговор
    И по топличко ще става,Тръмпчо каза че не го интересуват климатичните проблеми.Мексиканците ще построят безплатно огромен климатик за целите Щати,да му мислят другите глупаци от Гейропата....
  • 2 Зелено човече

    2 2 Отговор
    Ми да подсигурят цистерни с бира няма проблем
Новини по държави: