790 0

Тайван беше отстранен от списъка за наблюдение за пране на пари

Тайпе получи пълната подкрепа на другите членове на организацията и беше изваден от групата на заподозрените

Анатоли Стайков

Тайван беше отстранен от списъка за наблюдение на Азиатската тихоокеанска група за пране на пари (APG). Решението е резултат на усилията на Тайпе в последните години да подобри превенцията срещу прането на пари, съобщи Министерството на правосъдието на Тайван.

В интервю за Reuters заместник-министърът на правосъдието Цай Пи-чун каза, че Тайван е единственият отстранен от списъка за наблюдение на организацията, в който са включени още Афганистан, Бруней, Лаос, Малдивите, Непал, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините и Виетнам.

Тайван влезе в "черния“ списък през 2007 г. Десет години по-късно, на 20 юли, по време на среща APG в Шри Ланка, Тайпе получи пълната подкрепа на другите членове на организацията и беше изваден от групата на заподозрените.

APG е международна организация, основана в Тайланд през 1997 г. Тя използва програма за взаимна оценка или партньорска проверка, за да оцени до каква степен членовете се съобразяват с международните стандарти за борба с изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай