Last news in Fakti

31 Юли, 2017 07:09 6 630 74

Путин изгони 755 американски дипломати

  • русия-
  • сащ-
  • дипломати-
  • изгони-
  • санкции-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп

Дипломатическо напрежение по оста Москва - Вашингтон

Путин изгони 755 американски дипломати - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин обяви, че 755 американски дипломатически представители трябва да напуснат страната, съобщиха руските медии.

Още в петък Кремъл наложи контра санкции на Вашингтон, но едва сега държавният глава разкри броя на дипломатите, които трябва да се завърнат на американска земя.

Русия предприе мерки срещу Съединените американски щати заради решението на Сената да наложи нови санкции срещу руснаците, Северна Корея и Иран. От началото на следващия месец американското посолство трябва да преустанови използването на всички складови помещения на улица „Дорожная“ в столицата Москва, както и вилата в „Сребърен бор“.

Общият брой на персонала, работещ в американските дипломатически представителства на руска земя, е намален до 455 души. Решението да се експулсират стотици американски дипломати ще нанесе сериозен удар по двустранните отношения между Москва и Вашингтон.

Руският президент Владимир Путин заяви, че е малко вероятно отношението на Щатите към страната му да се промени в близко бъдеще. Държавният глава определи случващото се като „болезнено“, но посочи, че американците са тези, които са предизвикали захлаждането в отношенията.

Руското външно ведомство обяви, че запазва правото си да наложи допълнителни мерки, които могат да окажат влияние на интересите на Съединените американски щати.

Бившият американски посланик в Русия Майкъл Макфол постави под съмнение обявения брой дипломатически представители, според него цифрата е по-малка. Макфол все пак посочи, че ако 755 американски дипломати напуснат Русия, то руските граждани „ще чакат месеци, а не седмици, за да получат американски визи“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барбуков

    31 17 Отговор
    Не са 755 а са 300, тази новина е най-коментираната от няколко дена, от 755 ще останат 455

    Коментиран от #23

  • 2 хаахххаххааааххааааааа

    79 29 Отговор
    Айде шут в задн..ка-преалено дълго Путин ви чака да влезете в час.
  • 3 да да да

    30 18 Отговор
    А не бе-Швепс...
  • 4 Насах

    82 24 Отговор
    Браво.
    Добре,че е Путин за да получат американците ритник в зад--ка.Благодарение на тях целия Свят е разбъркан и настъпи хаос в Европа .
  • 5 Kcaniba

    62 22 Отговор
    Яко ритници!!!
  • 6 999

    63 18 Отговор
    Тия американци много дипломатични ще излязат,много дипломат много нещо.
  • 7 панов

    38 80 Отговор
    русия е по пързалката на ссср от 80-те години,тежка изолация,криза,надпревара във въоръжаването,ниски цени на петрола,пагубно управление.процесите на разпад продължават и следващият етап предстои

    Коментиран от #15

  • 8 к нинова

    23 44 Отговор
    ква стана тя,пихме шампанското а тръмп ненаш.ше звънна на решетника да питам да го разтурям ли това тръмп общество.аз в една кошница никога всичко не слагам.синът ми стана американски гражданин,купихме там доволно,о,кей си ми е

    Коментиран от #10, #11

  • 9 един

    22 12 Отговор
    айде натискайте копчето и да се приключва с тази планета.
  • 10 Max

    36 21 Отговор

    До коментар #8 от "к нинова":

    На мен ми се струва, че си понадрусана.

    Коментиран от #13

  • 11 Очо

    51 21 Отговор

    До коментар #8 от "к нинова":

    Откъде ви намира Сорос такива неграмотници бееее...
  • 12 Kcaniba

    38 28 Отговор
    Рано сте се натаралянкали в коневръза,ще чакате с месеци за визи за САЩ, най–мощната икономика и демокрация в света....след русия разбира се ха ха ха

    Коментиран от #19, #29

  • 13 Гост

    34 19 Отговор

    До коментар #10 от "Max":

    Не гледаш ли телевизия? Нинова винаги говори, като надрусана без връзка с действителността.
  • 14 ££€€¥¥

    23 51 Отговор
    Лилипутин както винаги не е в час -оказва се ,че няма толкова американски дипломати в Русия .
    Пак им се смеят хората .Всеки ден -празно няма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 жщг

    19 40 Отговор
    Дали американците или УКРАИНЦИТЕ са причина за захлаждането в отношенията ?

    Голям плач беше при Обама, бил такъв -онакъв "Обанан".... а сега плачкате за него начело с горкия Путя
  • 17 Ушанков

    28 24 Отговор
    Поредната тролска идънка се оказа Тръмп! Всички русофилистици викаха, колко е печен и как ще са първи дружки с Путя, а сега ... ...пълен провал сте!

    Коментиран от #30

  • 18 АЛИГАТОР

    47 13 Отговор
    ЩО НИЕ КАТО ИМ БЛИЖЕМ ПОДМЕТКИТЕ ДА НЕ БИ ДА НЕ ЧАКАМЕ С ГОДИНИ И ДА НЕ БИ ДА НЕ НИ РАЗИГРАВАТ НА ЛОТАРИИ КАТО НЯКОЙ МАЙМУНИ.И КЪМ НАС Е СЪЩОТО СЛАБА ЕВРОПА ИМ Е ЦЕЛТА .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стиив

    26 12 Отговор
    755 x2 =1510 Уши по-малко.На тия Американци няма да им стигнат и фермерите за дипломати.Да си припомнят третия закон на Нютон.

    Коментиран от #32

  • 21 ££€€¥¥

    34 32 Отговор
    Путин налага тежки контрасанкции на САЩ
    Забранява износа на
    а) БАЛАЛАЙКИ
    б)МАТРЬОШКИ
    с) БОЯРИШНИК
  • 22 стоян георгиев

    17 35 Отговор
    само не мога да разбера що се радват путинофилите?сащ наложиха икономически санкции на русия,а путин изгони американски дипломати!нали там русия им продаваше на сащ двигатели незнам кво си що путин не наложи икономически санкции?отговора е прост.щото няма кви да са тези санкции дето ще засегнат сащ и се излага като гони дипломати ,сякаш тва е някакъв проблем за американците.дали ще имат 100 или 1000 дипломата в русия е абсолютно без значение за тях.

    Коментиран от #42

  • 23 Барчо

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Барбуков":

    Напротив! Точно 755 са. Думата гласува изравняване на броя на дипломатите и персонала между двете страни. До сега американските дипломати и обслужващ персонал в Русия са 1210. Думата не е гласувала за точен брой, а да бъде равен!!!

    Коментиран от #34

  • 24 анализирай това

    15 25 Отговор
    Анализирайте за какво става въпрос : Санкциите на САЩ ще засегнат редица важни за Русия проекти за петрол и газ/ включително и северен поток 2 -зависи как ще реагира Европа/ ,което ще е страховит удар са икономиката на русия ! В отговор на Путин гони дипломати и закрива складове .... смешен отговор !Ако Русия можеше да си позволи икономически отговор можеше да спре сътрудничеството в областта на космическите изследвания / продажбата на ракетни двигатели на САЩ / но явно Русия не може да си позволи такова нещо !!!

    Коментиран от #26, #28, #73

  • 25 Барчо

    27 7 Отговор
    Г-н Денис Джамбазов!
    Съкращаването на американските дипломати и обслужващия и персонал не е продиктувано от сегашните санкции, а отговор за изгонването на 35 руски дипломати от американците и конфискуването на вила и консулство. То беше извършено няколко седмици преди Обама да сдаде поста. Така броя на руските и американските дипломати ще е равен. От тук нататък колкото изгонени руски дипломати от американците има, също толкова бройки американски дипломати ще бъдат изгонени и от Русия. Мерките се предприеха от Русия едва тогава, когато Тръмп е дал да се разбере, че нищо не може да се направи по случая с руските дипломати и руската собственост.
    Между другото тези складови помещения на американците се намират на 2 декара територия. Обикновено голяма търговия за строителни материали в България като АНГРО където има от "пиле мляко" е на същата квадратура.
  • 26 анализирай онова

    28 7 Отговор

    До коментар #24 от "анализирай това":

    Анализирай това за което става въпрос! Тази санкция е наложена заради действията още на Обама, който изгони за 48 часа сума ти руски дипломати заедно със семействата им. Не си спомням точно но вай беше преди коледните празници. Ама козячетата го забравяте това. Какво направи Путин тогава-покани семействата на американските дипломати! Разбираш ли соросче как ви го натъпка джуджето с този жест? Не, неразбираш, опира до интелект. Сега Путин просто изчака да види дали Тръмп ще поправи нещата, е не. И джуджо просто изравни ситуацията-колкото руски дипломати в Щатите, толкова американски в Русия. И за имотите им също-реципрочно, нищо повече!
  • 27 Пазарен Либерализатор

    16 28 Отговор
    Сега ушанките ще има да чакат за виза.
  • 28 Барчо

    36 9 Отговор

    До коментар #24 от "анализирай това":

    В строежа на този северен поток участват германски, френски и някои други западни фирми с общ дял 50% и 50% от руска страна. Така че американците със сигурност няма да пострадат.
    Не разбирате ли, че американците искат да продават своя газ, който в момента е два пъти по-скъп от руския. Ще трябва да се построят по изчисления поне 100 кораба, които да са окомплектовани само за газ. И първо газа трябва да бъде втечнен и в последствие върнат в газообразно състояние. Така себестойността ще се вдигне и още. През 2019 г спира да работи газопровода през Украйна, поради това, че украинците нямат пари за да поемат своята част по поддръжката му. Плана е американците да я поемат и ще плащаме на тях руския газ.
    Нагледен пример е Украйна. Американците ги накараха да спрат да купуват въглища от Домбас за 50 долара и сега купуват от тях за 150 долара.
    Ако Меркел се клекне за Северен поток, това с Украйна ще се случи и в ЕС.

    Коментиран от #31, #46

  • 29 Барчо

    30 6 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Това с визите е най-тъпата изцепка на американците. Намаляването на броя дипломати няма нищо общо с това. Давам ти лесен пример за възприемане. Когато между две съседни държави има някакво търкане веднага си патят гражданята, които искат да минават граничните пунктове. Образуват се километрични опашки, а граничните служители са същите на брой. И още едно леко примерче. През Втората Световна, Айнщайн е в Германия и е предупреден, че ще му се случи случка. Трябва да бяга и той избира Америка. Тя обаче въпреки че знае че е в смъртна опастност заради еврейския си произход му отказва виза!!!!!!!!! Дали е от липса на персонал???? Тогава въпроса е политически, въпреки че той не членува в комунистическа партия. Да откажеш на невинен гениален учен спасение е изродщина. А в последствие да вземеш хитлеристки немски учени, които косвено са виновни за смъртта на милиони и да ги оневиниш???? Замислете се! Интереса клати феса! Всичко, което американците правят е само за тяхно добро, а не общо. Та дори и да навреди на другите, това не е важно. Само тяхното е важно.

    Коментиран от #55

  • 30 Барчо

    19 7 Отговор

    До коментар #17 от "Ушанков":

    Пускаш се по НПОтата. Тръмп никога не е бил изгоден за руснаците, защото е непредвидим. Дори и самия той го каза. А и тези санкции са изработени още по времето на Обама.

    Коментиран от #36

  • 31 ££€€¥¥

    9 23 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Оооо така ли ? Това ли са новите опорни точки ? Обаче няма нищо вярно в тях -нито една дума .
    Втечнения газ ,който предлага САЩ е с 20% по евтин от този на Газпром. Освен това втечнен газ предлагат и много други страни напр. Катар , Австралия и т.н.
    Това което си го писал за потдръжката на газопреносната мрежа в Украйна също не е вярно. Украйна има огромна база са съхранение на газ. И смятат да я използват заедно с Полша.
    За Северен поток Полша обяви много отдавна ,че не е съгласна с тоя проект и смята да му наложи вето.

    Коментиран от #33, #40

  • 32 Барчо

    25 2 Отговор

    До коментар #20 от "Стиив":

    Ма ти си голям балама!!! Разузнавачи са. Дипломата е един в консулството, а другите са разузнавачи и обслужващ персонал.
  • 33 Барчо

    32 8 Отговор

    До коментар #31 от "££€€¥¥":

    Цена в момента на американския газ е 243 долара за 1000 кубични метра, а на руския 185 долара осреднено. Къде видя от тези цифри, че американския бил пък и с 20% по-евтин. Това са цифри! Не е философия та да може да се тълкува по различен начин.
    На украинците и обещаха да и продават по 35 долара за тон въглища и да разкарат домбаските. Ма сега плащат по 150 долара. Ебати съюзниците!!!

    Коментиран от #37

  • 34 Реалист

    11 32 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Аз не знам американци да се редят на опашка за руска виза но в Москва ще има опашки за АМЕРИКАНСКИ ВИЗИ. Нищо, ушанките ще ходят на екскурзии в Сибир... Хахахахаха, как елегантно си вкараха автогол...

    Коментиран от #43

  • 35 Вярващ Путинист

    23 10 Отговор
    Браво мой Путин! Само така! Готов съм да се жертвам за теб!
    Ням друг бог освен Путин и Медведев е неговия пророк!
    Ура другари,ура,ура!
    Скоро ще изритаме сите черножопци американофили в тяхната кочинка.
  • 36 Ушанков

    7 17 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    Аз нямам предвид руснаците, а българските русофилчета - тролчета!

    Коментиран от #65

  • 37 ££€€¥¥

    9 19 Отговор

    До коментар #33 от "Барчо":

    Първо -цените от 190 $за 1000 куб. метра са понижените цени ,след като конкуренцията стъпи на европейския пазар.
    Второ -това за въглищата дето то повтаряш не е вярно също. Украйна има договор за 1 млн. тона и цената си е същата 35 $ включва и доставката.

    Трето "Първият танкер с компресиран природен газ от САЩ пристига през юни в полския газов терминал в Швиноуйшче по подписаното във Вашингтон с компанията Cheniere Energy спотово споразумение. Стойността на договора не е публична. Според полската страна той е много изгоден. "

    Коментиран от #44

  • 38 Барчо

    30 8 Отговор
    Дори и Русия да бъде притисната отвсякъде и да не изнасят нищо за Европа, пак няма как да бъде поставена на колене. Газ ли си нямат, та да купува? Нефт ли си нямат? Селскостопанска продукция ли си нямат? Технологии ли си нямат? Което си нямат, ще си го направят. Като си притиснат до стената на много неща ще се научиш. Ресурси на мозъци и материали имат. Така че няма нужда да ги мислим. Нас си да мислим, че ще го закъсаме. Който е имал вземане-даване с американците не е стигнал далеч.

    Коментиран от #41, #51

  • 39 ££€€¥¥

    9 17 Отговор
    За сметка на това доставките за Португалия бяха публични и цената на газа който Португалия получи беше с 24% по ниска от цените на Газпром
  • 40 Дивуй

    17 7 Отговор

    До коментар #31 от "££€€¥¥":

    Айде стига манипулации , всички имат интернет и могат да четат и други източници
  • 41 ££€€¥¥

    9 17 Отговор

    До коментар #38 от "Барчо":

    Грешиш . 40% от бюджета на Русия се формира от износ на горива. А общо 60% от природни ресурси и дървесина.
    Русия няма да може да издържи -по простата причина, че всичко чака на тоя бюджет.От здравеопазване ,пенсии и заплати до отбрана.На Алишер Усманов му е лесно да говори как ще издържат с 250 гр. хляб на ден. Обаче той себе си не слага да се подлага на подобна диета -а не ,че няма нужда. Социалната несправедливост в един момент ще избие със страшна сила.
    Но друг не им е виновен. Те сами тръгнаха на конфронтация с целия свят. И както знаем -сметките винаги се плащат един ден.

    Коментиран от #45

  • 42 юрист

    4 20 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: сащ наложиха икономически санкции на русия,а путин изгони американски дипломати!...“ Ха , де- къде е забраната за финансиране на руските банки- които , оказа се, МНОГО РАЗЧИТАТ на финансиране от банки в ...“гадния еврогейски съюз/ЕС/“ и “гадните американки- световните агресори“:D:D:D, забраната за предоставяне на ЕС и американско ноу-хау и хайтек в енергетиката и добива на петрол и природен газ; забраната за търговия в сферата на енергетиката с русия и къде е “изгонването“ на ен брой американски дипломати в русия от самата русия:D Изгонването на дипломатите НЕ МОЖЕ да осигури премахване на ЕС и американски санкции за русия в сферата на търговията и енергетиката, но невежите хора се радват на ВСЯКА руска смешка:)
  • 43 Барчо

    20 8 Отговор

    До коментар #34 от "Реалист":

    И как ще има след като медийната американска машина е облъчила всеки американски жител, че в Русия едва ли не няма какво да се яде и е страна на ниво от третия свят. Гледал съм интервюта на световно известни личности, както в научния свят, така и в културния. Думите и са, че са облъчвани с негативна информация за Русия и с притеснение са приели да да отидат на концерт или конференция. След като обаче са видяли, че видяното не отговаря на истината, се учудват защо медиите лъжат. Да не говорим, че французи, англичани, американци представят България също като толкова изостанала. Излъчват само циганските катуни в документалните си филми за нас. Да не говорим за тях колко нетолерантни сме.
  • 44 юрист

    6 19 Отговор

    До коментар #37 от "££€€¥¥":

    Коментарът Ви е верен и съдържа абсолютно верни цени и цитати. Лично съм проверявала в нета това инфо и то съвпада 100% със съдържанието на Вашият коментар. За много коментатори обаче той не е изгоден = след като някои получават пари, за да разпространяват неверни данни или лъжи, Вашият коментар е трън в очите им и не се съмнявайте, че ще бъдете жестоко обиждан и подиграван от тях, с цел да Ви принудят да не пишете в този форум, за да не може никой да прочете вашите коментари, в които се отразява реалната действителност за съпоставката на цените на руския и американския природен газ за ЕС...Троловете се хранят от русия, руските пари за плащане на коментарите им и руските опорни точки. За това Вашите коментари са опасни за тях и те ще се опитат да ги смачкат с лъжи, гаври, подигравки за Вашата личност и ще се опитат да ви вкарат в капан....

    Коментиран от #74

  • 45 Барчо

    21 7 Отговор

    До коментар #41 от "££€€¥¥":

    Как си с българския език? Щото нал това ти обяснявам. Като ги притиснат, ще се преустроят. Ако ми спрат водата от чешмата, имам кладенец в двора. Вярно, че за пиене ще трябва да поддържам специализирани филтри и за да имам нормално налягане ще се наложи да сложа хидрофорна помпа, но вода ще имам. А и ако сложа чертата може да се окаже и по-евтина, особено ако се окаже питейна. Русия е единствената държава в която има цялата Менделеева таблица. Те си имат кладенец у двора. Не ги мисли.

    Коментиран от #47, #52, #60

  • 46 жщг

    16 11 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Американските санкции засягат фирми участващи в проекти с руско участие над 18 %! Това е /само за газовите говоря / Шах дениз , египетския газ ......!

    За северен поток съвсем не е ясна ситуацията но Меркел не е въодушевена от санкциите , тоес там може да има и друга развръзка

    За американския газ - ако може да конкурира руския да заповяда но тук с втечнен газ ще се намесят и катарците те имат интсалации и втечняват !

    Това от една страна а от друга транспорта с кораби е доста по евтин от колкото с тръби / всички държави се натискат да прибират транзитни такси / а построяването на газопроводите е огромна инвестиция която се изплаща чрез цената на газа ! Като се сложи и ниската себестойност на американския газ може да се очакват интересни събития !

    Казано на кратко това е един епизод от една търговска война ! И ако американците по чисто политически причини могат да си позволят да правят дъмпинг в началото и ли в определени моменти но руснаците нямат тая възможност ! Те разчитат на тия пари !
  • 47 юрист

    8 19 Отговор

    До коментар #45 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Как си с българския език?...“ Имаш огромен проблем с комуникацията и с общуването. Всичко , написано от този ник, е абсолютно вярно и е написано на книжовен български език, включително с правописните му норми. Мога да го потвърдя, като ти публикувам съдържанието на руския федерален закон за руският държавен бюджет, в който се съдържат абсолютно същите данни и който е руски федерален ЗАКОН, но тогава всички пискате умишлено, че ви публикувам чаршафи и се подигравате с труда ми , просто защото официалните данни, отразени в него, не изнасят на лъжите от руските опорни точки:) Защото, например ти, НЕ ЗНАЕШ,че официалните данни за руския фередален бюджет и неговите пера- приходи и разходи- се съдържат именно в руския федерален закон, нали? А не го знаеш, защото не си спец и не си юрист/ финансист/ икономист. Човек, който пише като ник“££€€¥¥“, е човек, който умее да издири официалните данни от официални и законни руски източници- закони. За това считам, че ти и руските тролове, не притежавате уменията да комуникирате с такъв вид хора и подигравките ви с тях остават единственото ви оръжие срещу истината, която се съдържа в техните коментари:) Но истината има едно неприятно за вас свойство- накрая ВИНАГИ излиза наяве и никой- дори и путлер- не може да я крие цял живот , винаги и от всички:)
  • 48 Трол

    13 5 Отговор
    Бабата на Размес || пак изтрещя!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 до климакса

    11 2 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    Размерът на работната сила се е смалил по време на „възстановяването“, започнало през юни 2009 година и продължаващо днес. Това е доста необикновено. Нормалното е, когато икономиката се възстановява, работните места се увеличават, а хората излизат да си търсят работа. Базирано на това, което финансовите съветници му казват, Обама приписва спада в размера на търсещите работно място на пенсионирането на поколението „baby boomers (т.е поколението, при което раждаемостта е изключително висока. Счита се, че това са родените през периода 1950-1960). Всъщност, по време на „възстановяването“ възрастовата група, намираща най-много работа, е тази от 55 години и нагоре. Например, увеличението на заплатите от юли месец е било измерено отново в тази възрастова група. Тези, които са от активната възрастова група (25-34 години), са загубили 131 000 работни места през юли месец.
    През миналата година (юли 2014-юли 2015), тези, които са на възраст 55 години и нагоре, са намерили 1 554 000 работни места. Младежите от 16-18 години и 20-24 години са загубили съответно 887 000 и 489 000 работни места.
    Днес има 4 000 000 по-малко работни места за американци на възраст 25-54 години, отколкото през декември 2007 година. От 2009 година до 2013 година числото за тази възрастова група е паднало с невероятните 6 000 000 работни места. Тези предполагаеми години на „възстановяване“, очевидно са преминали покрай активната работна част от населението.
    От юли 2015 година в САЩ 27 265 00

    Коментиран от #53

  • 51 на барчо

    8 13 Отговор

    До коментар #38 от "Барчо":

    много руска телевизия гледаш и много газети четеш, а че си заблудена овца ако не си платен е друго нещо...я кажи нещо хубаво 100% руско..
    в полза на хората , изобретение някакво, техника, бяла, черна ....кажи кое и какво, а истината е че където стъпи руски ботуш трева не никне ...
  • 52 Kcaniba

    8 15 Отговор

    До коментар #45 от "Барчо":

    Ами да си ядът менделеевата таблица,защо ревът до небето!Нали за да станат елементите от менделеевата таблица годни за употреба,трябват технологий,които Русия в момента няма,а и след наложените санкций няма и да има скоро!Неспазването на международните правила,конфротирането с целия свят няма как да не отекнат в самата Русия!Как ще обясните на хората празните хладилници и постоянното влошаване на живота на обикновенния руснак,а няма кой да вярва вече на твърдението за лошия и загнил капитализъм,как иска да завладее Русия....интересното предстои ,империята на злото е на колене ,в безизходица,това го доказва и смешните санкций спрямо САЩ!Щеше да е смешно,ако не беше тъжно!Да доведеш страна като Русия в такова положение,наистина трябва да си идиот!
  • 53 юрист

    9 14 Отговор

    До коментар #50 от "до климакса":

    Мен не ме интересува сащ- интересува ме РАЗОБЛИЧАВАНЕТО НА ЛЪЖИТЕ за руската “икономика“, което разобличаване идва от самите РУСКИ ДЪРЖАВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНСТИТУТИ по повод на внесе руски законопроект за руския държавен бюджет! Защото НИТО ЕДИН коментатор до сега не е твърдял, че видите ли, сащ са нещо повече в икономическо отношение, отколкото са в действителност, но ВСИЧКИ руски тролове твърдят, че руската икономика е нещо повече от това, което реално е! Ако някой пише за американската икономика, естествено, че на СЕКУНДАТА ще проверя верността на инфото му, но няма такъв коментатор! Само руските тролове твърдят лъжи за руската икономика - за това и разобличавам и оборвам ТЕХНИТЕ лъжи!
  • 54 юрист

    10 12 Отговор
    Утвержден бюджет России на период 2017 - 2019 годов
    Федеральный закон от 19.12.2016 N 415-ФЗ "О федеральном бюджете на 2017 год и на плановый период 2018 и 2019 годов"...Доля нефтегазовых доходов федерального бюджета продолжит снижаться с 37,4% в 2017 году до 36,0% в 2019 году..“ Дата публикации на сайте: 21.12.2016 http://www.consultant.ru/law/hotdocs/48262.html
    Ако всичко в руската икономика е “ток и жици“, защо се планира намаление на нефтогазовите приходи в период от 3 години? Нали русия има ЗАЛЕЖИ на нефт и газ, ИЗНАСЯ ГИ и така печели приходи за федералният си бюджет,а ?:) Значи- онези, които са съставили руският бюджет, ЗНАЯТ доста неща за РЕАЛНОТО състояние на приходите от нефтогаз от чужбина за руският федерален бюджет, но не ги казват с думи, а с предлаганите цифри:D:D:D

    Коментиран от #67

  • 55 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Сравни към днешна дата,как живеят народите в страните останали в сферата на влияние на Западната цивилизация,и тези останали под контрола на империята на злото след войната!Опорките поддават яко,а ....обясни защо децата на всички ,които защитават режима в кремъл учат и живеят на Запад,да не говорим за здравната и пенсионна система,че е от друга галактика ,като качество и т.н.....
  • 56 нано

    8 7 Отговор
    А как се подсмихваше сладурът, преди Нова година, когато американците изгониха 35 руски дипломати за намеса в изборите им. Вместо реципрочни мерки, той покани техните дипломати на празник в Кремъл. Солен му излиза Тръмп.
  • 57 Stefan

    13 3 Отговор
    Как може толкова дипломати да имат? 1210? Браво на Путин, че е изгонил около 755 хрантутника на държавна издръжка и е спестил на американците около поне 4 млн. долара за издръжка.......
  • 58 Утрешния вестник

    13 3 Отговор
    Крайната цел е да се занулят икономическите взаимоотношения между Русия и ЕС и взаимния интерес от нормален бизнес и мирно съвместно съществуване. Чак след това може да ни организират за война. За тази подготовка са нужни между 10 и 20 години, а 3-4 години от тях неусетно вече минаха неусетно за слепите. Не Ви се вярва - ...5 год. преди Първа и Втора Световна Война никой не е вярвал че предстои световна касапница, освен тези които са я подготвяли зад гърба на пушечното месо. То ще разбере, чак когато стане късно. Честито!
  • 59 Мончо

    19 5 Отговор
    Барак Обама умрял. След 10 години, той се отегчил и помолил Господ да му позволи да посети Земята, за да види какво е положението в страната му. Господ се съгласил и го освободил.
    Обама отишъл в един бар в Ню Йорк, поръчал си една бира и попитал бармана какви са проблемите на страната. Барманът, с изненада, казал:
    - Какви проблеми може да имаме? Ние сме велика империя и всичко около нас е наше.
    - Как така наше? А Ирак, а Афганистан?
    - И те са наши!
    - А Европа, Африка, Близкия изток?
    Барманът извадил изпод тезгяха един глобус и гордо го завъртял:
    - Казвам ти - ние сме една велика империя! Целият свят ни принадлежи!
    Обама, радостен, горд и доволен, изпил бирата си и казал:
    - Е, благодаря ти, приятелю! Колко ти дължа?
    Барманът:
    - Една рубла и двадесет цента...

    Коментиран от #69

  • 60 до Барчо

    6 8 Отговор

    До коментар #45 от "Барчо":

    Да ама ако ти спрат вноса на Intel или AMD процесори - ще вземеш ли поялника да си припойш сам процесор ? И се оказва че в един момент угасваш щото няма да има дори от къде да пишеш и да тролиш ... :)
  • 61 до Мончо

    5 7 Отговор
    мдам ... тоя виц е мокрия сън на каскетите с него ще си останете ... :)
  • 62 Знаещ

    7 4 Отговор
    Ще те образовам малко на теб ти е изключително нужно: "Американския втечнен газ катастрофира и на френския пазар, след като Литва се отказа да купува скъпото гориво. Въглеводородните войни вървят и с пазарни средства.

    През януари т.г. Литва се отказа от американския сгъстен газ.
    Франция разглежда възможността за забрана на вноса на американски сгъстен природен газ, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на изказване на френския министър на екологията Сеголен Роаял. Париж не иска да купува американския природен газ, мотивирайки се, че в него е прекалено голям делът на шистовия газ, при чийто добив се използват технологии, забранени във Франция. Екологията е само предлог, а всъщност американският газ се оказва прекалено скъпо удоволствие за французите. Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му – 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара. Аналитиците от отбелязваха,че в случай на сериозна конкуренция Москва може да занижи цената до три долара. Засега не им се налага."
  • 63 Бай Руснак

    11 5 Отговор
    Тази Русия още от Наполеоново време е чакат да се разпадне, ама нещо не не се разпада. Защо ли?

    Коментиран от #64

  • 64 Руски тролак

    5 6 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Руснак":

    Русия е победена 1917г от некви еврейчета без нито един изтрел.
    Няма по голямо наказание да те управляват глупаци т.е. комунисти или болшевици (факт-вижте целия соцблок).
    Русия е била велика преди 1917 когато са я управлявали хора (предимно чужденци) със сиво вещество в главата.
  • 65 Вальо

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ушанков":

    Я пак ... "русофилЧЕ" ли ме нарече !?!?!?
    Със сигурност не си ми на образованието с двете магистратури. Прав е Очо - откъде ви намира Сорос такива неграмотници?
  • 66 аааааааа

    3 4 Отговор
    страхова невроза тресе останалата единствена червена страна.
    Като спаружена бабичка - чака своя ред да умре. Измислената от евреите червена страна с червени петолъчки.

    Оная, другата червена страна - скоро няма да я има. Ким-чо вече я погуби. Пръстите са на старт-бутоните и само го дебнат.

    Коментиран от #68

  • 67 Вальо

    6 4 Отговор

    До коментар #54 от "юрист":

    Боже, казвах му на Б.Б. да не пускат интернет в психиатричните клиники, а той - "нали и те са хора".
    Абе хора, хора, ама ела да видиш какви ги плещят - един се мисли за Нерон, друг за юрист - грешна работа ...
  • 68 Знаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #66 от "аааааааа":

    Ти не ги мисли китайците. Скоро ще задминат и Америка първо икономически, а после и военно. Не случайно САЩ дължат на Китай трилиони долари. А ето ти и малко инфо за Китай от Уикипедия: "Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия. Реформите в икономиката обаче имат и негативна страна, а именно разделението на китайските комунисти на по-старо поколение (т.нар. „комунисти-другари“) и по-ново поколение („комунисти-граждани“). ККП аргументира тоталитарната си власт със заплахи че без нея неизбежно ще последва вътрешнополитически хаос. Партийните комитети все още играят важна роля в икономиката и обществения живот.

    Основните органи на Партията са Постоянният комитет на Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция. Последната има специфична функция – да се занимава с изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица, но нито тя, нито останалите подлежат на извънпартиен контрол, поради което ефективността им е с неясен характер
  • 69 аааааааа

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Мончо":

    ХАХАХАХХ, СЪНИЩА МУНЧО, СЪНИЩА!

    Коментиран от #70

  • 70 Знаещ

    9 3 Отговор

    До коментар #69 от "аааааааа":

    Едно благодаря не каза за това, че ти обогатих общата култура. Сега вече знаеш, коя е най-голямата комунистическа страна в света и, че тази страна скоро ще изпревари американците. В Китай ако ръста им падне под 7 процента годишно го броят направо за загуба, а навсякъде по света ръст от 2-3 процента се счита за много добър.

    Коментиран от #71

  • 71 до неЗнаещ

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Знаещ":

    Много знаеш седни си слаб две ... Айде сега стегай саковете продавай ладата и бегай за китай щото в ЕС не е хубаво а в китай е разкош !

    Коментиран от #72

  • 72 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "до неЗнаещ":

    Бил съм в Пекин и пак ще ходя през март 2018. Ако можеше да четеш щеше да видиш, че никъде не съм казал, че в целия евро съюз не е хубаво, а че в някои любими за мен градове вече не е за ходене. Слава Богу в Италия, Испания и Австрия все още е много хубаво. В Рим например чалмите ги държат само около гарата и извън центъра. Така, че в туристическата част е много добре.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания