943 3

Рецидивист нападна американски журналист в Русия

Нападателят е арестуван, повдигнати са му обвинения

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Денис Джамбазов

Рецидивист нападна американски журналист в Московска област, Русия, съобщи „Интерфакс“. Арестуван е от силите за сигурност.

Полицията разкри, че мъжът е влязъл в къщата на журналиста през отворен прозорец на първия етаж, нахлузил маска на главата.

Откраднал е пари и мобилни телефони. Размерът на щетите е в размер на 10 000 рубли. 31-годишен мъж е пострадал при инцидента, а жена на 49 години е била заплашена.

Руските медии съобщиха, че раненият 31-годишен мъж е американският журналист Райли Уогман, работещ на руска земя. Задържаният многократно е бил осъждан за различни престъпления, съобщиха властите.

Повдигнати са му обвинения. Няма опасност за живота на американеца, който пише за англоезичната версия на Russia Insider и е кореспондент за телевизия Press TV.

Основна тема на статиите на американския журналист е Донбас и конфликтът в Източна Украйна, пишат руските издания.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 18:55  06.08.17
  Да си ходи у САЩ там може да го гръмнат по хуманно пред някое школо
 • Пеньо
  Отговор
  2 08:15  07.08.17
  Джуджето праща най-безмозъчните престъпници да му вършат мръсната работа!
 • Русофил
  Отговор
  3 18:21  09.08.17
  С какъв патос е писано само - за Американският журналист. На другият полюс "Хлапе разиграва полицията". Крайно време е българските драскачи да почнат да си се ломят крайници и грави. Като могат да лапат пари от запада, ще може да лапат и бой от изтока. Просто рутинен обир, а това че е бил журналист си е съвсем случайно. Айде не го изкарвайте жертва и страдалец. Сега остава да се напише, че Путин лично е влязъл или го е накарал да влезе през прозореца.

Напиши коментар:


Публикувай