1 837 2

ЕС ограничава престоя на британци след Брекзит

Анатоли Стайков

Европейския съюз предлага ограничени права на престой на британски граждани след Брекзит.

ЕС е предложил британците, които живеят на негова територия, след Брекзита да имат право на престой само в страната на пребиваване в момента на напускането на Великобритания, се казва в писмо на британския министър за Брекзита Дейвид Дейвис, цитиран от Reuters.

Бъдещите права на живеещите в ЕС британски граждани и на живеещите във Великобритания граждани на ЕС са един от въпросите, които ЕС иска да уреди в първия етап на преговорите и едва след това да се премине към бъдещите търговски отношения.

В писмо до комисия от горната камара на британския парламент, в която информира за хода на преговорите, Дейвис съобщава, че ЕС предлага само ограничени права за пребиваване на британците.

Те предлагат само гаранции за право на пребиваване в страната членка, в която е пребивавал британският гражданин в момента на излизането ни от ЕС. Не му се гарантира никакво право за движение в ЕС, например за работа или следване в съседна страна членка, съобщава Дейвис.Въпросът ще бъде предмет на допълнителни разисквания в нужния момент, уверява британският министър.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Барчо
  Отговор
  1 08:47  10.08.17
  Дреме им на англичаните. Нали се отървават от това зло ЕС. А да видим как ще ги задължават да прибират терористи!!!

  Коментиран от #2

 • САК
  Отговор
  2 09:37  10.08.17

  До коментар #1 от "Барчо":

  Те си имат домашно отгледани предостатъчно за да не видят мира в близките сто години. И ще продължат да си набавят нови с облекчения прием от бившите им колонии. Последните атентати бяха организирани от британски граждани. Те може и да с чужд произход но са живели с години в кралството. Много е трудно външен човек да организира атентат ако няма местна помощ. Просто не познава добре системата и се набива на очи с дреболии.

Напиши коментар:


Публикувай