1 067 3

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ)

Близо 2500 мигранти бяха изселени от импровизирани селища във френската столица

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Близо 2500 мигранти бяха евакуирани тази сутрин от импровизирани бежански лагери в северната част на Париж, предаде France 24. Това е 35-ата подобна операция за последните две години във френската столица.

В евакуацията на лагерите, появили се преди няколко седмици в района на Порт дьо ла Шапел, участваха 350 полицаи. Мигрантите, основно от Афганистан, Судан, Сомалия и Еритрея, бяха евакуирани с автобуси. Сред тях е имало 60 жени и 23 непълнолетни.

В средата на юли френското правителство представи план, който предвижда създаване на над 12 000 места за настаняване на кандидати за убежище.

В края на юли новоизбраният френски президент Еманюел Макрон каза, че не иска да вижда "никой повече по улиците и в горите до края на годината" и поиска спешни мерки, за да бъдат осигурени достойни условия за настаняване на всички мигранти.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 14:56  18.08.17
  2500 мигранти, от които 60 жени и 23 непълнолетни. С други думи 96.98% от всички мигранти са мъже. КЪДЕ СА ИМ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА? Изглежда че само мъжете ги е страх и бягат от войната, а жените и децата смело стоят под бомбите. Какъв кретен трябва да си за да не се усетиш какво става...
 • Грос
  Отговор
  2 15:00  18.08.17
  Ми да си вхема черната боя за обувки да да тръгвам за Париж, за да ме настанят в достойни условия за живот. Според мойте критерии, един мезонет около 250 кв.м. некъде около Айфеловата кула добре ще ми дойде.
 • гост
  Отговор
  3 14:39  21.08.17
  Освен, че имат хиляди долари да плащат за транспорта, имат и още много други средства, защото след получаване на постоянен статут тези същите се връщат в страните, от които уж бягат. У нас отсядат в хотели и хостели. Винаги поддърани и с нови дрехи. Не знам как това попада в дефиницията на бежанец.

Напиши коментар:


Публикувай