Last news in Fakti

24 Юли, 2017 18:52 2 095 6

Френски град въстана срещу мигранти

  • бежанци-
  • мигранти-
  • тарб-
  • accorhotels

Местните издигнаха стена пред хотел, предназначен за приемен център за бежанци

Френски град въстана срещу мигранти - 1
Снимка: БТА/АР

Жители на градче в Югозападна Франция блокираха достъпа до хотел, трансформиран в приемен център за мигранти, протестирайки срещу настаняването им в техния жилищен квартал, предаде France 24.

Според организаторите на акцията няколко десетки граждани построили стена с височина 1,80 м и дължина 18 м върху парцел, разположен на входа на бивш хотел в Семеак, предградие на Тарб.
Акцията протече без инциденти, съобщиха местните власти.

Ние не сме против приемането на мигранти. Трябва да се направи нещо за тези хора, изпитващи трудности, но трябва да се мисли и за гражданите, заяви ръководителят на местна гражданска организация, противопоставяща се на проекта.

Хотелът "Формула 1" на групата AccorHotels е част от 62-те нейни сгради, закупени от обществено сдружение за превръщането им в структури за подслон и приемане на мигранти.

Противниците на проекта изразяват също недоволство, че той е "непрозрачен" и набързо разработен без никакво съгласуване с местните жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 док

    10 3 Отговор
    Скоро и тук ще изкупят хотелчета и стари къщи само и само да има къде да ги настаняват, че иде зима.

    Коментиран от #2

  • 2 Ироничен

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "док":

    Тарамбуките няма и една нощ да спят у нас, ако могат. Те бързат да идат при Мути!
  • 3 Барчо

    13 0 Отговор
    Франция, както и други такива ще бъдат населени само с тарамбуки, а местните жители ще изчезнат като "американските индианци". Това е плана.
  • 4 Барчо

    4 0 Отговор
    Не точно като американските индианци. Ако са 10 на 90 в стартовия пакет в полза на французите и при прираст 1 към 5 в полза на тарамбуките, направете си сметка след колко време на практика френската нация ще се обезличи.
  • 5 Трол

    3 0 Отговор
    Лошото е, че и в България дережето с местните тарамбуки е със същата тенденция.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: