1 594 1

ТОП 10 на държавите с най-големи задръствания

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Милена Богданова

В ТОП 10 на градовете, в които задръстванията са най-големи влизат два европейски града. Оказва се, че те са в съседни на България държави – Румъния и Турция. Букурещ е на пето място, а Истанбул на шеста позиция. В румънската столица в час пик е необходимо да се отдели двойно повече време за предвижване, в сравнение с останалата част от денонощието, или 90% повече време сутрин и 98% повече време вечер. В Истанбул е по-лесно да се предвижда човек в час пик сутрин – 68%, отколкото вечер, когато времето за превоз е с 91% по-дълго в сравнение с останалата част на денонощието.

Първите три позиции в класацията изготвена от компанията за навигационни системи TomTom са за Мексико, Тайланд и Индонезия.

Що се отнася до България, София също присъства в класацията на 83 място. Изчисленията показват, че на софиянци и гости на столицата са им е нужно 58% повече време за предвижване по време на час пик сутрин. За вечерта този процент е 66%. Веднага след нас се нареждат Берлин и Дубай, съответно на 84 и 85 позиция.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 22:01  24.08.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай