Last news in Fakti

25 Август, 2017 20:24 1 364 0

Новата правителствена инициатива в Тайван се радва на огромна подкрепа

  • тайван-
  • инициатива-
  • проучване-
  • подкрепа-
  • анкета-
  • търговия-
  • обмен-
  • сътрудничество-
  • new southbound policy

Това показаха данните от проучване

Новата правителствена инициатива в Тайван се радва на огромна подкрепа - 1

Преобладаващото мнозинство от хора в Република Китай подкрепят новата правителствена инициатива за засилване на сътрудничеството с общо 18 държави от Югоизточна Азия, Южна Азия и Австралия „New Southbound Policy“, която отразява задълбоченото разбиране в обществото по отношение на ползите, които се очаква тя да донесе. Това показаха данните от проучване, публикувано от Министерството на външните работи в страната.

Близо 80% от респондентите посочват, че подкрепят инициативата, а само 15.3 % заемат противоположна позиция.

Близо 72% от запитаните на свой ред твърдят, че подкрепят усилията на правителството в посока облекчаване на визовите режими за пътници от Южна и Югоизточна Азия, а 81% смятат, че местното правителство трябва да играе по-голяма роля в популяризирането на инициативата.

В ролята си на ключов компонент от Националната стратегия за развитие на президента на Тайван Цай Ин-уен, горепосочената има за цел да задълбочи връзките на страната с държави-членки на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия, Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, туризма, културата, образованието и търговията.

По отношение на външната политика на страната, проучването сочи, че 70% от анкетираните одобряват установения дипломатически подход за разширяване на партньрската мрежа, като над 84% твърдо адмирират задълбочаването на обмена и сътрудничеството с дипломатическите съюзници на Републиката на базата на взаимна помощ и подкрепа.

В проведеното по-рано този месец от компанията Survey and Research Co. Ltd, базирана в столицата Тайпе, телефонно проучване участие са взели общо 1134 лица от 22 града и окръга в цялата страна


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА