Last news in Fakti

26 Август, 2017 13:06 15 732 30

Берлин: Идва нова Студена война

  • зигмар габриел-
  • студена война-
  • въоръжаване-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц

Германският външен министър предупреди, че превъоръжаването създава заплахи

Берлин: Идва нова Студена война - 1
Снимки: БТА/АР

Германия е на фронтовата линия на нова Студена война и канцлера Ангела Меркел прави голяма грешка, като следва президента на САЩ Доналд Тръмп по пътя на превъоръжаването, заяви пред в. Bild германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Reuters.

В отношенията си с Тръмп и руския президент Владимир Путин, Германия е изправена и на Изток, и на Запад пред съседи, които вярват "не в силата на правото, а правото на силния", заявява Габриел, според когото както Изтокът, така и Западът са във фаза на ядрено превъоръжаване.

Изборите в Германия са насрочени за следващия месец. Германската социалдемократическа партия (ГСДП), към която принадлежи Габриел, се стремят да се разграничат от коалиционните си партньори от партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС). Кампанията на ГСДП, насочена срещу социалното неравенство, не успя да породи ентусиазъм у избирателите, отбелязва Reuters.

Изказванията на Габриел са в подкрепа на думите на лидера на ГСДП и кандидат за канцлер Мартин Шулц. Тази седмица той отправи критики към плановете на Меркел за увеличаване на военните разходи и заяви, че би накарал САЩ да премахнат ядрените си оръжия от територията на Германия.
Меркел вярваше, че ще спечели благоразположението на Тръмп, ако увеличи военните разходи до 70 милиарда евро на година, заявява Габриел, окачествявайки този подход като сериозна грешка.

Берлин: Идва нова Студена война

Германия и други страни членки на НАТО вече бяха обещали да повишат разходите си за отбрана до 2 на сто от БВП още преди Тръмп да бъде избран. Повечето от тях увеличиха разходите, но само някои достигат обявената цел, и Германия не е една от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Козлодуй 90

    27 4 Отговор
    Тя е дошла отдавна бре ! Сега ли се усещаш
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Yurıy

    15 11 Отговор
    Начо от мен си черпя те с едно уиски а немците са тотални неблагодарници

    Коментиран от #7

  • 4 панов

    16 28 Отговор
    дали помни когато сащ направиха въздушен мост и храниха една година един милион германци в блокирания от руснаците берлин

    Коментиран от #5

  • 5 начо

    21 19 Отговор

    До коментар #4 от "панов":

    щяха да мрат от глад да събуват гащите и да се наведат на руснаците.комунизма ,немците го доведоха,първо с маркс и енгелс,после като заведоха ленин в русия и го финансираха и трето с втората световна.заради тях половин европа стана комунистическа
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Диди

    5 19 Отговор

    До коментар #3 от "Yurıy":

    На кого трябва германците да са благодарни?

    Коментиран от #9

  • 8 no name no face no number

    20 6 Отговор
    Браво дано Германия се освободи, радвам се, че все още има разумни политици.
  • 9 Знаещ

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    "Председателят на Сдружението на общините на Бавария, Уве Брандал, член на баварския Християнски социален съюз (ХСС), предупреждава, че Германия е на път почти четирикратно да увеличи населението с ислямска религия до 2020 година.
    Брандал смята, че тази демографска промяна с „епични размери” ще промени завинаги Германия, а германците просто мълчат и гледат какво се случва, без да реагират.
    Прогнозата за драматичните демографски промени се основава на увеличения прием на бежанци и предположенията, че всички 3,5 млн. бежанци, които през следващите няколко години ще получат убежище, ще доведат в Германия средно по още четири членове на семейството си.
    Тази цифра от около 14 милиона души се прибавя към 5,8-те милиона мюсюлмани, които в момента живеят в страната. Това означава, че до 2020 г. в Германия ще живеят 20 милиона мюсюлмани или една четвърт от германското население ще изповядва исляма."

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 antimediator

    7 27 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    Ти, от руските тролове ли беше ?!
    Истината е я поднасяте както ви е удобво.
    Кво ше каеш за руските мюслита, демографската криза в Русия,високия процент на смъртност и наркомания "знаещ" ?!

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 11 Диди

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    Извинявай.
    Ти добре ли си с мисленето? Ако,ако,ако....това казва ли ти нещо?
    3,5 милиона бежанци? Пак ако,ако,ако...
    Не ме занимавай с неща,които не знаеш.

    Коментиран от #15

  • 12 Диди

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    Повтарям въпроса си.
    На кого трябва германците да са биле благодарни?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 гост

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Явно имаш отговор!
    Дай да видим какво ти говорят звездите. Дали най-сетне ще блесне някоя наченка на мисъл и у теб или стандартно за теб ще се ограничиш до папагалско повтаряне на НПО...
  • 14 Знаещ

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Германците трябва да се събудят защото ако не го направят до края на века белите немци ще са малцинство, а тъмните германски граждани ще благодарят на Меркел, че им е предала държавата си и във всеки град ще има неин паметник, на който разбира се ще е забулена. Преди време ми каза, че няма да гласуваш за Меркел защото не си съгласна с бежанската и политика, а на следващия ден разпалено обясняваше, че колкото и да не им се искало на руснаците тя ще управлява пак. Защо се радваш на асимилирането на Германия? Меркел е по-голям враг на Германия даже и от хитлер. Това, което тя прави е подсъдно и по-горе цитирам немски политик, който е с акъла си и обяснява защо. Ти знаеш ли по колко деца раждат мюсулманките и по колко белите? Ти самата имаш ли 3-4 или даже 5 деца както повечето мюсюлманки?
  • 15 Знаещ

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Научи се да четеш: "Председателят на Сдружението на общините на Бавария, Уве Брандал, член на баварския Християнски социален съюз (ХСС)". Предполагам, че този човек има по-добра информация от теб и мен.
  • 16 Знаещ

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "antimediator":

    Ще кажа, че аз правя разлика между Русия и руската федерация. Вярно е, че чеченци и тем подобните им републики в границите на руската федерация се плодят като хлебарки, но самата Русия е сравнително добре етнически. В Русия навсякъде се яде свинско и във всички училища се празнува с коледни елхи, и на никой не му и хрумва даже да се обяснява, че това му пречело и да вие. Докато на някои места в Европа премахнаха елхите от училища и детски градини и в някои градове въобще не присъства свинско в менюто на ресторантите. Единствения ресторант в Ница, който предлагат свинско е хард рок кафе и то защото менюто му е еднакво за цял свят и няма как да премахнат една трета от асортимента им. Путин преди време каза, че който иска да вземе руско гражданство трябва да се съобразява с християнския характер на страната му.
  • 17 любопитен

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "antimediator":

    Ти пък що не си изчакаш тема с интересуващите ти проблеми и тогава да се развихриш?
  • 18 Знаещ

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "antimediator":

    Ако под руски трол имаш предвид човек, който познава много добре Европа и света, и му се налага да е много добре информиран геополитически и икономически, защото занимавайки се с финанси благодарение на знанията си си изкарва парите и може да живее навсякъде по света. То отговаряйки на тези критерии явно съм руски трол.
  • 19 Толеш

    11 3 Отговор
    Семето на най-отвратителният експеримент в човешката история все още съществува и то в Германия.
  • 20 панов

    7 11 Отговор
    на германка се падат 1.3 раждания,на мюсюлманка в германия-4.7,това е по официална статистика.същото е положението и в русия.там има 23 милиона мюсюлмани и имат 7000 км граница с ислямски държави.в руската армия 30% от състава е от мюсюлмани и този процент ще расте.в северен кавказ вече няма рускоезични освен 1-2%рускини омъжени за мюсюлмани и раждащи мюсюлмански деца.
  • 21 путкин

    2 9 Отговор
    Русия е държавата с най много мюсюлмани в света!

    Коментиран от #24

  • 22 Олег

    4 1 Отговор
    Неверниците не са ни ближни -Корана.О,правоверни молете се ии колете-Корана.
    Някой да е чел Ориана ФалАч
  • 23 Емо

    4 0 Отговор
    Аз съм я чел.Написала е ужасяващи истини за исляма и политикАта.
  • 24 00000

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "путкин":

    Буахахахахаамуахахаха,хихихи.в Русия мюсюлманите са 10на сто ,толкова колкото са били и преди 70 години въпреки заблудата ти и за разлика от вече ислямският ЕС.
  • 25 00000

    8 1 Отговор
    Буахахахахаамуахахаха,хихихи.в Русия мюсюлманите са 10на сто ,толкова колкото са били и преди 70 години въпреки заблудата ти и за разлика от вече ислямският ЕС.
  • 26 Олег

    3 1 Отговор
    Неверниците не са ни ближни -Корана.О,правоверни молете се ии колете-Корана.
    Някой да е чел Ориана Фалачи.
  • 27 МАРИЯ

    4 0 Отговор
    С ПОЛИТИК АТА НА ПРИЕМАНЕ НА ИНОВЕРЦИ ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ПОСТАВИХА ПОД ВЪПРОС ОТЦЕЛЯВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА И СВЕТОВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ГРЕШКАТА Е ОГРОМНА,НО ЩЕ Я ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НАЙ ВЕЧЕМИК ИДНИТЕ НИ ПОКОЛЕНИЯ.

    Коментиран от #30

  • 28 бай Куй

    5 0 Отговор
    Няма смисъл от превъоръжаване. Направо се предайте на Владимир Путин.Всички оръжия са безполезни ако той използва своите.
  • 29 Хасан

    1 0 Отговор
    Ще ме кефи Германия и Русия пад да се спречкат..какво само да крякат ...да почнат да си удрят шамари...най накрая бедния бедуин от пустинята да си отдъхне щото само него го бият
  • 30 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "МАРИЯ":

    Мария,коя европейска цивилизация???ако е тая на Бах,Бетховен,Моцарт то да..но ако е цивилизацията на Хитлер,Мусолини,Саркози и Меркел..мерси не щем
Новини по държави: