569 0

Мъж нападна с нож случайни минувачи в Марсилия

Предполага се, че той е с психически отклонения

Мартин Христов

Мъж на 35 години е нападнал рано сутринта с нож трима случайни минувачи в центъра на френския град Марсилия, съобщава Франс прес. Предполага се, че той е с психически отклонения.

Мъжът бил в състояние на силна възбуда и не правил никакви ислямистки или терористични изявления. Предвид състоянието му се наложило да бъде разпоредено настаняването му в болница.

Нападенията са извършени всяко поотделно между 6.30 и 6.55 часа местно време преди мъжът да бъде задържан от общинската полиция.

В понеделник в Марсилия мъж, страдащ от психически смущения, уби една жена и тежко рани друга, след като налетя с микробус срещу две автобусни спирки, изглежда имитирайки начина на действие при джихадистките нападения в средата на август в Каталуния, при които загинаха 15 души.

Вчера в Белгия и във Великобритания бяха извършени две нападения с нож. В Брюксел мъж нападна войници, след което беше застрелян. Прокуратурата определи атаката като терористична. В Лондон въоръжен със сабя мъж беше арестуван, след като рани двама полицаи с викове "Аллах е велик" пред Бъкингамския дворец.

Франция


Напиши коментар:


Публикувай