3 533 0

Кошмар! Германец е убил 84 пациенти

Тревожни разкрития в Германия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Германски медицински работник е заподозрян в убийството на 84 пациенти, съобщи „Асошиейтед прес“. Разследващите се опасяват, че бройката може да е много по-голяма.

Нилс Хьогел е обвинен, че е отговорен за смъртта на свои пациенти с предозиране на сърдечно лекарство. През 2015 година той бе осъден за убийството на двама души в клиника в град Делменхорст.

Прокуратурата обаче смята, че поне 84 души са загинали заради неправилната дозировка на здравния работник. Точната цифра е трудно да бъде установена, защото някои от жертвите са били кремирани.

„84 убийства... останахме безмълвни“, заяви началникът на полицията в Олденбург, където също е работил Нилс Хьогел.

За да хвърлят повече яснота около случая, властите наредиха ексхумацията на десетки пациенти, за които има съмнения, че може да са били убити с огромна доза от смъртоносното лекарство.

Според разследващите част от убийствата е можело да бъдат предотвратени. Нилс Хьогел е бил заподозрян от свои колеги, след като на неговите смени процентът на загиналите е бил много по-висок.

Германия


Още по темата

 • Германец си призна: Убих 100 души!

  Германец си призна: Убих 100 души!

  Германски медицински работник си призна в хода на делото срещу него, че предумишлено е отнел живота на 100 свои пациенти, предаде Би Би Си. Това го ...
  30.10.2018
  3 023
  18

Напиши коментар:


Публикувай