780 4

Берлин към Париж: Да поведем отново обединена Европа

Германия и Франция искат да възродят сътрудничеството си като "мотор" на Европейския съюз

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Германският външен министър Зигмар Габриел присъства на заседание на френското правителство в Париж като ясен знак за сътрудничеството между двете водещи страни в Европейския съюз. Инициативата е част от усилията им да гарантират успешното развитие на общността след предстоящото напускане на Великобритания, предаде Reuters.

Първият дипломат на Берлин заяви, че приветства усилията на президента Еманюел Макрон да реформира френското трудово законодателство и да промени общоевропейските правила за т.нар. командировани работници, които работят в други страни членки на ЕС. Според германския гост тези реформи ще дадат икономически тласък на Евросъюза.

Той призова също така Европа да проявява по-голяма глобална активност предвид на опасенията, че заради Брекзит международните позиции на ЕС могат да се окажат отслабени. Стоящият до него френски външен министър Жан-Ив Льо Дриан добави, че "френско-германският мотор отново е запален".

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Трезвомислещ
  Отговор
  1 19:07  30.08.17
  Да поведем отново обединеното стадо Европа, с голямата гега на САЩ.
 • Д-Р Фройд
  Отговор
  2 20:03  30.08.17
  И ще я поаедат, ЕС ще бъде и пребъде, въпреки желанието на заблудените български русофили, които все ги тегли назад към СССЕРЕ.

  Коментиран от #3

 • 3 20:40  30.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 22:32  30.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай