1 364 0

Вучич: Сърбия вече няма да бъде боксова круша

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и нямам нищо против политиката на Македония. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич пред телевизия "Хепи", коментирайки неотдавнашното изтегляне на целия персонал на посолството на Сърбия в Скопие, съобщи МИА.

Вучич е подчертал, че уважава македонския премиер Зоран Заев и няма проблем с това, че Заев се е срещнал с лидера на опозиционната Демократическа партия - Драган Шутановац.

Мен ме интересува каква ще бъде тяхната политка към Сърбия и за нас е важно какво ще бъде тяхното становище по повод ЮНЕСКО, по повод някои други въпроси, които са важни за Сърбия. Върху това ще градим реципрочни, искрени и добри отношения с Македония, но няма повече за никого да бъдем "боксова круша", заявил Вучич.

В телевизионното интервю той се спря и на спекулациите за ангажименти на САЩ в диалога Белград-Прищина.

"Ние приехме диалогът между Белград и Прищина да се води в Брюксел, а може да се води където и да било под патронажа на Брюксел и това е нормално, но ако вкарват някои други играчи, тогава дайте да разговаряме за това кой още трябва да влезе", посочил Вучич.

Сърбия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай