Last news in Fakti

24 Септември, 2017 19:11 3 110 36

Меркел печели изборите в Германия

  • ангела меркел-
  • избори-
  • германия-
  • мартин шулц-
  • резултати-
  • алтернатива за германия

Убедителна победа за коалицията на Меркел

Коалицията на Ангела Меркел печели най-много гласове на провелите се днес парламентарни избори в Германия, сочат първите прогнозни резултати на АРД.

Християндемократическият съюз събира 32.5% от гласовете на немските граждани, докато на второ място се нарежда Социалдемократическата партия на Мартин Шулц с 20%.

Трета политическа сила в Германия е „Алтернатива за Германия” с 13.5%, докато на четвърто място е Свободната демократическа партия с 10.5%. Следват „зелените” и левицата, които са с близки резултати.

„Алтернатива за Германия” спечели важна битка на парламентарните избори и си осигури влизане в парламента. Социологическите сондажи предвиждаха убедителна победа на Меркел над Шулц.

Социалдемократите изключиха възможността да се коалират с блока на Ангела Меркел и да управляват заедно. Победата на канцлера на Германия е четвърта в нейната политическа кариера.

Политическите анализатори посочват, че Християндемократите не са събрали достатъчно подкрепа за мнозинство и сега следват тежки преговори за съставяне на кабинет, които могат да отнемат месеци.

Лидерката на „Алтернатива за Германия” Фрауке Петри написа в социалните мрежи, че Германия е изживяла „политическо земетресение”, визирайки високия резултат на партията й, която почти сигурно ще е трета политическа сила.

Меркел ще бъде канцлер за четвърти път, но пред коалицията й предстоят важни избори. След отказа на социалдемократите да бъдат в управлението, пред Меркел и компания има един избор – коалиция от три сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    33 10 Отговор
    Уууууууууу ... Дърта котуро пак ни чакат много бежанци !
  • 2 ЗЕВС

    23 11 Отговор
    На трето място е AFD (Алтернатива за Германия) И така ЕС излиза на финалната права. До пет години ЕС ще е история, последния останал получава като бонус Евро парламента!

    Коментиран от #21

  • 3 Бял Змей

    30 12 Отговор
    ПАК ЩЕ ПРЕЕ*Е ВСИЧКИ!!! МАЛКО ЛИ И БЕШЕ СТОРЕНОТО??!!!? ДНЕС Е МРАЧЕН ДЕН ЗА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 4 Брат ми

    24 8 Отговор
    От около един час гледам телевизията на Меркел и въпреки че, AfD са трета сила все още няма включване от тяхната централа. За AfD реално са гласували хора повече от населението на България. Тоя път Меркелица се издъни, но хората в Германия го виждат. Супер цензура от ZDF и ARD

    Коментиран от #7

  • 5 Тичо Петров

    7 6 Отговор
    Жожето пикае газ -падат цените пак

    Коментиран от #30

  • 6 ghost

    14 25 Отговор
    Супер ! След Холандия и Франция Германия показа , че ЕС ще го има левите пак са у лево и извън борда.Българските русофилистичета и путифилчета са в потрес.

    Коментиран от #22

  • 7 Гост

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "Брат ми":

    В момента е пресконференцията и като печелещи изборите. Духайте супата копейкаджий.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 копейкаджия

    20 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Аз пък гледам руска тв пее Иосиф Кобзон тумбалалайка
  • 9 Брат ми

    7 16 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Русия и руснаците ги мразя, така че, си в голяма заблуда. Тавариш. 😀

    Коментиран от #11

  • 10 Гост читател

    26 12 Отговор
    Моите съболезнования на германците.
  • 11 Гост

    6 12 Отговор

    До коментар #9 от "Брат ми":

    Не съм товарищь, а българин и не мразя русите , а русофилистиците и путинофилите грешно сме се разбрали.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Рус

    8 17 Отговор
    Комунетата да си траят, Вземайте отношение само към изборите в матушката . ЕС и демокрацията са ви чужди.
  • 13 ААА

    23 6 Отговор
    В Германия Арийската Раса отдавна не печели избори. Изборите печелят милионите- 3-то ,5-то поколение "германци" със звучни турски имена, и фамилии. Това е положението "Минке" , прави се че не забелязваш.
  • 14 Брат ми

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    👌🆗,тая баба Меркел така оплете конците, че само с кръв Германците могат да си върнат земята и вярата. Всички така наречени мигранти трябва да се върнат в Азия, Африка и т. н Иначе няма оправия. 💒⛪
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДОКАЗАН ФАКТ

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "да те у госта":

    прав си и тукашните вече се промиват
  • 17 Гост

    6 12 Отговор

    До коментар #15 от "да те у госта":

    Ти си тотално увредено същество , ако краченцата ти бяха стъпвали поне за час на германска земя със сигурност щеше да си видял как живеят хората.И какви соросойди видя , или нормалните мислещи хора така ти изглеждат.Имаш ли престава колко българи работят и учат в Германия.Общуваш ли с хора живеещи в ЕС .Дълбоко се съмнявам .Изглеждаш доста ограничено и задръстено парче .Запиши се доброволец при Перата и спирай бежанците.Успех в начинанията.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Жална и майка

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    В Германия истинска дясна партия,освен "Алтернатива за Германия няма".Всичката останала гмеж е либерастка,социоп...лска или левичарска.Сега ще направят тюрлюлиберастко-левоп...лски гювеч.Жална и майка на Немцойция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 смрадлив путин

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "ЗЕВС":

    ТАКА ЛИ КАЗАХА ОТ КРЕМЪЛ?
  • 22 Azazel

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "ghost":

    Точно така, имало и разумни хора във форума на Факти! Специално - за Меркел и отношението на българите към нея, в пълна степен важи пословицата "Храни куче да те лае"... Въпреки, че винаги се е показвала като приятел на България, въпреки че е съдействала милиарди от немския бюджет да дойдат към нашата държава и да ни направят живота по-поносим, и въпреки че не е вдигнала ръка срещу десетките хиляди българи, които се възползват от немската социална система и ги е оставила необезпокоявани да ходят там, и да точат помощи, отношението тук към нея включва основно омраза и обиди, сякаш е най-голямото зло на планетата (за разлика от отношението към най-известния ѝ предшественик - Хитлер, към който във форума на Факти винаги е царяла по-скоро носталгия и се споменава с: "Ех, да беше Хитлер сега жив...")...

    Коментиран от #25, #32

  • 23 onq s konq

    1 9 Отговор
    Ас съм щаслиф
  • 24 Гост

    7 2 Отговор
    Да живее Демокрацията!
  • 25 dynamo

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Azazel":

    Не само българи се възползват от немската социална система. Само ми е непонятно, защо толкова много допускат и толерират мюсюлмански интервенции в Европа?

    Коментиран от #26

  • 26 Azazel

    2 11 Отговор

    До коментар #25 от "dynamo":

    Какъв избор имат? Демокрацията и свободата включват права, но включват и отговорности. Всички държави, които са ратифицирали Женевската конвенция (над сто и деведесет, в т.ч. и Германия, и ние) и имат закони, които да уреждат хуманитарния и бежанския статут, са задължени да дават временна закрила на всеки, който идва от размирна държава и поиска такъв, и да му осигурят подслон и издръжка, поне докато съответната служба се произнесе дали да му предостави постоянен статут. И тъй като Европа граничи с мюсюлманския свят, а Германия като една от най-богатите страни, е и сред най-голямите цели за мигрантите.

    Коментиран от #28, #31

  • 27 Ако

    8 1 Отговор
    Спечели ли, означава, че мургави и мигранти са вече повече от местните германци, които работят за да има тунеядци на социални помощи. А и да им помогнат с фалшификации би утвърдило статуквото на еврогейството. Едва ли някой вярва на социологически проучвания, помагат само за промиване на мозъци и узаконяване на фалшификации.
  • 28 Сънчо

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Azazel":

    И къде Германия граничи с мюсулманския свят? В някой сън?

    Коментиран от #34

  • 29 стоян георгиев

    2 10 Отговор
    браво на немците.показаха че са велик народ!
  • 30 Лупи

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тичо Петров":

    И как разбра, че ЕС ще го има при положение, че САЩ не го искат? Русия са неутрални понеже те търгуват с отделни държави, а не със съюза и не ги е грижа много дали ще има ЕС или не. САЩ не искат конкуренция, така че със сигурност ЕС изчезва скоро. При послушни правителства в Англия, Франция и Германия не виждам пречка САЩ да си наложат волята. Брекзита е началото.

    Не мога да си представя колко са прости либерастите радващи се за Меркелица и "общото европейското благо", та вие дори не знаете, че Германия е окупирана до ден днешен с американски бази, има наложени ограничения в армията и плащаща репарации към Израел и САЩ, със златен резерв намиращ се в САЩ и с бонус премиерка еврейка-комунистка канеща цялата измет на Света при тях. Да не говорим за мозъчната промивка на поколението след 50-та година до сега. Германците са така добре промити, че ще се самоизбият за да защитят черен или арабин. Не случайно наплива на тарамбуки е насочен към тях. Всичко е планирано. Евреите са мощно и много отмъстително племе и докато не унищожат Германия няма да се спрат.
  • 31 Лупи

    14 1 Отговор

    До коментар #26 от "Azazel":

    Какъв бежански статут ве болен. Доказа се и има много информация, че масата на мигрантския поток е от Афганистан, Африка, Пакистан и пичка си майна само не и от Сирия. Да не говорим, че войната в Сирия е икономическа и предизвикана от член на НАТО, имаща конкретна цел да дестабилизира ЕС и в частност Германия. Какви Женевски конвенции те гонят при положение, че бежанец е човек бягащ от война до ПЪРВАТА държава граничеща с конфликта. Не може някой мангал пътуващ през 10 държави с цел Германия, получаващ сим карта и дебитна карта в Турция да се счита за бежанец, защото не е! Такива тъпуци, като тебе живеещи в илюзията на демокрацията и човешките права са в основата на затриването на Европа и Света в бъдеще време. Не може да докараш маймуна чукаща магаре за добър ден в твоя двор и да искаш да я научиш да бъде човек. После да се чудиш защо изнасилила дъщеря ти. Тя трябва да си измине естествения еволюционен път до фаза човек. Всичко останало е мръсен цинизъм и лицемерие.
  • 32 Лупи

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Azazel":

    Ей болен, колко милиарда от немския бюджет са дадени на България и за какво? Ама точно с факти докажи, защото аз мога да ти кажа, че България е дала 300 милиарда на Германия примерно. Как точно милиарди отпуснати от Германия на България ще ти направят живота по-поносим, при положение, че държавата е в ръцете на мутри даващи ВСИЧКИ бюджетни средства за техни цели основния процент, от които са обществени поръчки на мутренски фирми?
    А тия десетки хиляди т.н. "българи" възползващи се от немската социална система не са ли с малко по-мургав цвят на кожат и говорещи не точно български език за майчин? Ей тая толерастия да приравнявате всеки индивид с паспорт от дадена държава към основния етнос на дадената държава ви е основната грешка. Разберете толерасти, хората не са еднакви и дано да ви се случи да изпитате на гърба си близка среща с тия т.н. "българи", "германци", "шведи" в критична ситуация да осъзнаете разликата с истинските българи, германци и шведи. Бъди сигурен, никой от тия дето я псуват не са на социални помощи в Германия и не ги е грижа за милиардите на Боко и Доган дето са взели, а искат да имат смейства, да възпитат деца и да ги опазят от арабската паплач дето изнасилва всичко дето мърда вкл. и магарета групово...

    Коментиран от #35

  • 33 Къртев

    1 6 Отговор
    Човек, когато си върши работата, и когато обществото споделя принципите му, жъне успехи. Честито!!!
  • 34 ВМОРО

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сънчо":

    Граничи с мюсюлманска Франция ;)
  • 35 Azazel

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Лупи":

    По принцип изобщо не бих си правил труда да отговарям на такъв, като теб, на който очевидно основните източници на информация са ТВ Атака, Bradva.bg, медиите на Пеевски и инструментите на руската пропаганда, но понеже коментарите тук ги четат и други хора - за програмния период 2007-2013 България е получила от еврофондовете около 8 млрд. евро, а след това взима получава 2 млрд. годишно. Германия внася около 20% от средствата в евро бюджета, така че всеки, който може да смята (ти виждам, че не можеш), може да изчисли, че до момента Германия е дала на България над 2 млрд. евро и то - без да броим парите от предприсъединителните фондове. А, за това, че си избираме корумпирани политици и не им търсим отговорност, виновни сме си ние, не са ни виновни немците. Все пак, еврофондовете стигат до всеки, който има достатъчно познания и акъл, за да направи читав проект (ясно, че ти нямаш) - аз самият съм се възползвал няколко пъти, без да съм свързан с нито една политическа партия. А, за българите, които взимат помощи в Германия - ако приемем, че повечето са цигани - още повече трябва да благодарим на Меркел, защото, ако не ги приемаше там, те щяха да седят, да взимат помощи и да правят зулуми тук.
  • 36 Компира

    0 0 Отговор
    Много коментирате, а нищо не знаете.до 3 години 60 процента от така наречените емигранти ще ги върнат обратно.аз живея в Германия ,и за разлика от много българи.контактувам с немци.в близко бъдеще турците в Германия ги очакват изненади.не подценявайте немците,сплотен народ са.
Новини по държави: