515 2

Бивш премиер на Тайланд с 5-годишна присъда

Инглук Шинаватра е извън страната

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Бившият премиер на Тайланд Инглук Шинаватра беше осъдена на пет години затвор, съобщи Bangkok Post.

Шинаватра оглавяваше страната между 2011 и 2014 г. Тя беше призната за виновна по обвинения за злоупотреби на нейното правителство по изпълнението на държавна програма за изкупуването на ориз от производителите.

Смята се, че Шинаватра е напуснала страната още през миналия месец. Тя трябваше да чуе присъдата си на 25-ти август. Тогава обаче не се яви пред съда, въпреки че пред него я чакаха стотици нейни поддръжници.

Шинаватра вече заяви, че обвиненията срещу нея са политически мотивирани. Нейният брат също е в изгнание. Тяхното правителство беше свалено от военните в страната.

Тайланд


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:57  27.09.17
  Ех, кога ли ще се чуе и у нас някой министър поне да го отнесе заради сделки и политически натиск? Въртят се някакви милиони и милиарди, някакви суджуци и се прекарват емигранти, но накрая делата приключват с оправдателни присъди или ги прекратяват поради липса на доказателства. Хм. Явно нашите политици са много по-праведни от чуждите.
 • АМИ - ДА !
  Отговор
  2 17:58  27.09.17
  Щом не скача по свирката като СТРОС КААН, МАРИ ЛЬОПЕЕН, ДИЛМА , КРИСТИНА/ от Аржентина/, ХУГО И АРЕС, МАДУРО, НЕЛСЪН, МАНДЕЛА. - ставаш корумпиран и заминаваш за панделка, забавляваш без алТернативно, налага БЕЗПИЛОТНА ЗОНА по ЮГОСЛАВСКИ , ИРАКСКИ, ЛИБИЙСКИ!

Напиши коментар:


Публикувай