Last news in Fakti

30 Септември, 2017 14:20 1 737 3

В Каталуния напрежението кипи

  • каталуния-
  • напрежение-
  • референдум

Стрелба срещу избирателна секция

В Каталуния напрежението кипи - 1
Снимка: БТА/AP

Най-малко четирима души бяха ранени при стрелба срещу една от потенциалните избирателни секции за референдума в Каталуния, съобщи La Vanguardia.

Нападението е било извършено с пневматично оръжие. Стрелбата е станала в селището Манлю. Все още не са известни мотивите за стрелбата.

Референдумът за независимост в Каталуния трябва да се проведе през утрешния ден. Властите в Испания все още настояват, че няма да позволят провеждането на вота.

„Разочарован съм от ЕС. Там изнасят морализаторски речи по другите части на света, но за нас мълчат. Смятам, че ЕС пренебрегва своята отговорност“, заяви президентът на Каталуния Карлос Пучдемон.

Той вече призова да се уважи мнението на каталунските граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроглупи

    7 4 Отговор
    Там ще стане гражданска война.
  • 2 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Ако си мислите, че след като Пако Ранас е потопил в кръв Баския и Каталуния в 1936-1939 година, тези две области " умират от любов" към Родината-майка -- жестоко се лъжете!!
    В Испания/не само през изминалия век, но и още три века назад/ властта се крепи на "върха на ножа" !!!
    Мадрид никога няма да допусне област, която е облагородена с усилията на цяла Испания, не само с труда на каталунците и дава 1/5 от БВП на страната, да се отдели като самостоятелна държава !!!
    И не разбирам, Пучдемон това не го ли осъзнава ? Дори и да потопи в кръв цяла Каталуния, Европа и "приятелите" оттатък Океана, ще гледат безучастно на деянията на Мадрид !!
    Най-много да хвърлят някая-друга " Ентелегентна бомба" върху Барцелона ,както върху Белград!?
    Хитлер и Мусолини имат достойни чеда !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шаран БГ":

    А кой според теб създава този "конфликт" - Путин, Ким, Росен Плевнелиев?
    Същите онези, които подкрепяха "умерената" опозиция в Сирия, унищожиха Либия, Ирак, посегнаха на Венецуела.
Новини по държави: