814 0

Лондон: Задават се промени в кабинета

Премиерът Тереза Мей даде знак, че готви рокади в правителството

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Reuters.

Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите й с афиширането на своя версия за Брекзита, припомни агенцията.

The Sunday Times съобщи, че на въпрос към Мей какви са плановете й относно Джонсън тя е отговорила: "Никога не е било в стила ми да се крия пред предизвикателствата и няма да започна да го правя сега".

Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните. "Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, ме винаги имам най-добрите хора в моя кабинет", цитира я изданието.

От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбелязват агенциите и припомнят, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна сериозна вътрешнопартийна съпротива.

Преди ден Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат "в кръгова отбрана" около премиера Мей.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай