723 0

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ)

Премиерът Тереза Мей се извини на своите съпартийци за лошия резултат на предсрочните избори през юни

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството в Лондон се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде Reuters.

Мей заяви, че "е изключително в наш интерес преговорите да успеят" и да доведат до нови отношения между Великобритания и ЕС.

Тя обаче каза, че "е наша отговорност като правителство да се подготвим за всяка евентуалност".

Премиерът се извини на съпартийците си за лошия резултат на предсрочните избори през юни, на които консерваторите загубиха парламентарното мнозинство.

По думите й торите трябва да се борят за "консервативен дневен ред от основното течение".
"Това е консерватизмът, в който вярвам, консерватизъм на честността, справедливостта и предоставянето на възможности за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", каза Мей.

При произнасянето на речта премиерът на няколко пъти загуби гласа си и трябваше да пие вода и да използва бонбон против кашлица.

Речта беше прекъсната и от протестиращ човек, размахал документ, който се дава на служителите, когато те напускат своя пост. Мъжът се оказа известният комик Лий Нелсън. Докато охраната го извеждаше от залата, той заяви, че външният министър Борис Джонсън, за когото се смята, че има амбиции за премиерския пост, му бил казал да даде документа на Мей.

Премиерът каза още, че предсрочните избори са спасили Лондон от заплахата на шотландския национализъм и са отхвърлили идеята за произвеждане на втори референдум за независимост на Единбург.

Тя твърдо заяви, че консерваторите остават привърженици на плановете за модернизация на ядрения щит на Обединеното кралство.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай