Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 15:15 1 003 1

ЕК: Не искаме откуп от Великобритания

  • ес-
  • брекзит-
  • мишел барние-
  • великобритания-
  • преговори

Времето за пазарлъци с Лондон е все по-малко, предупреди главният преговарящ на Брюксел Мишел Барние

ЕК: Не искаме откуп от Великобритания - 1
Снимки: БТА/АР

Времето за преговори с Лондон е все по-малко, ЕС ще настоява за твърда, спокойна и почтена дискусия. Това заяви пред Европейския парламент главният преговарящ от името на ЕС по въпроса с напускането на Обединеното кралство - Мишел Барние.

Той определи разискванията на темата в ЕП като "наситени, продължителни и оживени". Барние благодари за изразеното доверие от страна на мнозинството. Не приемам две оценки - че ЕК търси налагането на реванш и наказание за Лондон, коментира той. "Не искаме откуп, а само британската сметка да бъде платена справедливо", настоя французинът.

Барние отново отбеляза, че през 1972 г. е участвал в кампания за приемането в ЕС на Норвегия, Дания, Великобритания и Ирландия. "Никога не съм съжалявал за това, възхищавам се на Великобритания".

ЕК: Не искаме откуп от Великобритания

По неговите думи е необходимо взаимно доверие за установяването на здрави отношения. Не споделям виждането, че ЕС бави преговорите. "Имахте време, преговорите бяха забавени от изборите във вашата страна, готови сме да ускорим процеса", обърна се главният европейски преговарящ към британските евродепутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Къде се е видяло англичанин да плаща...Кралицата само взима,прибира..от Индмя,от Америките,от колониите
Новини по държави: