730 0

Луизиана си отдъхна: Ураганът "Нейт" пощади Ню Орлиънс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стихията вилня в щата Мисисипи, наводнени са офиси и жилища

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Ураганът от първа категория "Нейт" не засегна сериозно Ню Орлиънс и обявеният по-рано полицейски час бе отменен, предаде CNN.

Въпреки това кметът Мич Ланрю препоръча на гражданите да не излизат по улиците до сутринта заради силните ветрове.

Множество барове и клубове по прочутата "Бърбън стрийт" останаха отворени въпреки полицейския час, макар по улиците да имаше по-малко хора отколкото в типична събота вечер за града, известен с партитата, продължаващи по цял нощ.

"Нейт" излезе на брега в слабонаселен район в устието на река Мисисипи, носейки силни ветрове и проливни дъждове. Стихията обаче отслабна и така и не достигна втора категория, както прогнозираха синоптиците. Предвиждат се 7 до 15 см валежи, а в някои изолирани места и 25 см. Ветровете леко отслабнаха до 137 км в час.

Ураганът обаче не беше милостив към щата Мисисипи. Стихията излезе на суша край град Билокси. Наводнени са офиси и жилища. Много крайбрежни хотели и казина са евакуирани.

Снимки в социалните медии показват как стихията бушува над улици и паркинги в крайбрежния град с население 46 000 души. Очаква се с придвижването си навътре в сушата ураганът да отслабва и да достигне равнище на тропическа буря.

"Нейт" е четвъртият голям ураган тази година след "Харви", "Ирма" и "Мария", които опустошиха съответно Тексас, Флорида и Пуерто Рико.

В щатите Луизиана, Флорида и Алабама заради "Нейт" е въведено извънредно положение, като в редица крайбрежни райони на Луизиана и Флорида беше обявена задължителна евакуация. Няколко летища в южните щати временно спряха работа.

В Коста Рика и Никарагуа "Нейт" вече отне живота на повече от 20 души.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай