833 2

Западът: Хашим Тачи е виновен за проблемите на Косово

ЕС, САЩ и Великобритания посочиха с пръст президента на младата държава

Анатоли Стайков

Ден след като косовският президент Хашим Тачи критикува международната общност, че не е изпълнила обещанията си към Прищина, ЕС, САЩ и Великобритания посочиха неуспехите на косовските институции, за които е отговорен именно държавният глава, информира Танюг.

Брюксел, Вашингтон и Лондон отхвърлиха твърденията на Тачи, че Специалният съд за военни престъпления, извършени от Армията за освобождение на Косово е формиран под техен натиск и че във връзка с това е имало някаква "сделка".

В понеделник, на представяне на доклад как гражданите възприемат Специалния съд, изготвен от неправителствени организации, Тачи заяви, че се е съгласил с формирането на институцията, за да запази стратегическото партньорство със САЩ, ЕС и Великобритания.

"Съгласих се да водя несправедлив исторически процес срещу Косово въпреки масовото политическо и гражданско мнение срещу формирането на този съд", каза президентът. В замяна международните представители са обещали да ускорят членството на Прищина в ЕС и ЮНЕСКО, да либерализират визовия режим за пътувания на косовски граждани на Стария континент, както и да позволят на страната да формира собствена армия.

Тачи заяви, че нито едно от тези обещания не е било изпълнено.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 14:14  12.10.17
  Не може да бъде!:)" Змията" не е виновен за нищо!:) Който не вярва да попита, който и да било Сърбин! Той ще му обясни! Един съвет! Преди да зададете въпроса се въоръжете добре и най-добре е да имате подкрепление!:)

  Коментиран от #2

 • батко бугар
  Отговор
  2 19:35  13.10.17

  До коментар #1 от "goni":

  Тоя п....л си мисли, че ще му се размине за зверствата срещу сърбите, но е просто бушон-предпазител, който гърми, когато трябва да защити нещо - западната намеса във вътрешните дела на Сърбия! Рано или късно, ще има Видовден за всички рязани п...и!

Напиши коментар:


Публикувай