1 081 2

Саудитска Арабия ще унищожи екстремизма

Рияд се връща към умерения ислям

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Саудитска Арабия ще се върне към умерения и открит ислям и много скоро ще унищожи екстремизма. Това обеща престолонаследникът Мохамед бин Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, цитиран от „Мирър“.

„Ще се върнем към умерения и отворен към света и към всички други религии ислям", заяви принцът на икономическа конференция в Рияд.

„Няма да изгубим 30 години от живота си, за да се занимаваме с екстремистки идеи. Ще ги унищожим днес“, обеща принцът, който ще наследи баща си крал Салман.

Преди няколко седмица властите в Саудитска Арабия вдигнаха забраната жени да бъдат шофьори. Това беше прието положително в кралството, което често е критикувано за нарушаване на човешките права.

В Саудитска Арабия голяма част от населението изповядва уахабизма, което е ултраконсервативно движение в сунитския ислям. Някои терористични групировки са го избрали за доктрина на своята философия.

Саудитска Арабия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ьььььь
  Отговор
  1 18:01  24.10.17
  Това вица на годината ли е???
 • Реално
  Отговор
  2 18:34  24.10.17
  Краля на С.Арабия отиде на крака при Путин на червеното килимче и ето го резултата...Великият играч и политик ги накара и тия чаршафи да лазят в краката му...

Напиши коментар:


Публикувай