14 717 9

Мистерията около клането в Балтийско море започва да се изяснява

Изобретателят Петер Мадсен призна, че е разчленил вече мъртвата журналистка Ким Вал

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Датският изобретател Петер Мадсен призна пред следователите, че е разчленил тялото на шведската журналистка Ким Вал. Той обаче не спира да отрича, че е убил жената, предаде Reuters.

Мадсен беше обвинен за убийството на 30-годишната Вал, която през август се качи на подводницата му "Наутилус", за да прави репортаж. 11 дни по-късно тялото на младата жена беше намерено обезчленено на брега край датската столица Копенхаген.

Според самопризнанията на Мадсен Вал починала от задушаване с водороден окис в кораба, докато той се намирал на палубата. След това Мадсен разчленил тялото ѝ и го изхвърлил зад борда на "Наутилус".

Това е поредната промяна във версията на Мадсен за случилото се. Първоначално той заяви, че Вал се е върнала жива и здрава в Копенхаген. По-късно каза, че на борда на подводницата е станал ужасен инцидент и е погребал Вал в морето, планирайки по-късно да отнеме собствения си живот.

В началото на октомври полицията в Дания откри ужасяващи видеозаписи на убийства в сервиз на Мадсен. На кадрите се вижда как жени са изтезавани, обезглавявани и изгаряни. Мадсен обаче твърди, че много хора имали достъп до сградата и записите не били негови.Във вторник съдът ще се произнесе дали ще удължи предварителния арест на Мадсен.

Дания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 19:49  30.10.17
  Какво е "водорен окис"?

  Коментиран от #2, #7

 • Kcaniba
  Отговор
  2 22:04  30.10.17

  До коментар #1 от "Иван":

  двуокис???))) инак , сред цивилизованното, западното общество - снъфът е нещо естествено.... Предполагам била е в правилна посока журналистката, но защо не е била пазена??? Или е стръвта??? Което подразбира полицията, като съучасник в снъфа.... Благородният и богат запад

  Коментиран от #4

 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 22:06  30.10.17
  хамав ама тя повече че му се вързала имал си е проблеми човека още в детството и то там е тази съдистичност към жените
 • Химико
  Отговор
  4 22:46  30.10.17

  До коментар #2 от "Kcaniba":

  Не въглероден монооксид. Моля Ви недейте да се изказвате без да сте сигурни

 • Хомофоб
  Отговор
  5 05:36  31.10.17
  Време е да идва н България и да бъде съден от български съд. Ще живее доволно и спокойто без да работи. Ще си купи някой друг съдия, прокурор, депутатче(евтини са вече) и ще може да коли и беси наред.
 • Хомофоб
  Отговор
  6 05:37  31.10.17
  Време е да идва н България и да бъде съден от български съд. Ще живее доволно и спокойто без да работи. Ще си купи някой друг съдия, прокурор, депутатче(евтини са вече) и ще може да коли и беси наред. Никой копче няма да му каже.
 • САП
  Отговор
  7 06:09  31.10.17

  До коментар #1 от "Иван":

  Май автора е блял като е превеждал. Водоронния окис (HO) обикновено е остатъчен продукт в някои химически реакции, още го наричат хидроксилен ойн, но е крайно нестабилно съединение и почти веднага се комбинира с нещо друго, обикновено се превръща във вода. Но не знам да излиза от течността в която се образувал. Във подводници и други затворени херметично пространства се при намаляване на кислорода се образува обикновено въглероден окис (СО) за разлика от въглеродния двуокис(СО2) е силно токсичен. В такива съоръжения има специални детектори за него. При отворени люкове да се образува въглероден окис ми се вижда невъзможно. За да е на подводница той а жената вътре люка би трябва да е отворен.
 • Луи дьо Фюнес
  Отговор
  8 06:19  02.11.17
  Със сигурност не е нае. ана! Те това не го могат! Той просто си е садист съгласно представите за евроатлантическите ценности, към които се стремим! И ще ги достигнем! Тогава в хрониките ще четем "жена разчленена", по български, а а не" нае. ана"!
 • Въпросчо
  Отговор
  9 21:07  17.11.17
  Публикувано във факти.бг: тялото на младата жена беше намерено обезчленено на брега. Бе явно съм тъп, ама кво е тва ОБЕЗЧЛЕНЕНО? Да не би да са и отрязали ЧЛЕНА на таз жена?

Напиши коментар:


Публикувай