Last news in Fakti

3 Януари, 2012 17:24 947 0

Арабската лига свиква спешна среща за Сирия

  • сирия-
  • арабска лига

Арабската лига свиква извънредна среща за обсъждане въпроса за изтеглянето от Сирия на  мониторинговата група след появилата се информация, че сирийските сили за сигурност продължават да убиват антиправителствени демонстранти, въпреки присъствието на наблюдатели в страната.

Заместник генералният секретар на арабската организация Ахмед бин Хели заяви, че срещата ще се състои в събота в Кайро, където е централата на Арабската лига, съобщават световните медии.

Група от 60 арабски наблюдатели, начело със судански генерал, вече седмица е в Сирия, въпреки че насилието продължава. Предстои пристигането на още 90. Въпреки присъствието на наблюдателите насилието в страната продължава.

Сирийски правозащитни активисти разкритикуваха наблюдателната мисия. Според тях тя е прикритие за президента Башар Асад да продължи с насилието срещу протестиращите срещу автократичното му управление.

Според местна организация за защита на човешките права днес силите за сигурност са убили шест човека, като четирима от тях са загинали в Хомс. От пристигането на международните наблюдатели от Арабскат лига в Сирия на 26 декември, до този момент са убити 150 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА