1 128 4

САЩ захапаха Иран

Недоволство срещу намесата в Йемен

Росен Стойчев

Иран трябва да понесе отговорност за намесата си във вътрешните работи на Йемен, съобщи ТАСС.

Това обявиха от Белия дом. Причината е ракетата, която беше прихваната от Рияд, след като бе изстреляна от йеменските бунтовници – хуси. Хусите са силно подкрепяни от властите в Иран.

„Ние осъждаме тези действия на иранския режим и поддържаме Саудитска Арабия и всички страни от региона в Персийския залив в противопоставянето на иранската агресия. Такива системи никога не е имало в Йемен, преди да започне конфликта там. Призоваваме ООН да разследва, дали иранският режим провокира войната в Йемен“, се казва в съобщението.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 07:04  09.11.17
  А защо не осъди намесата на са в суверенната държава Йемен
 • Morgoth
  Отговор
  2 07:37  09.11.17
  Това вече е върха на нахалството. САЩ които се месят навсякъде и разтуриха не една държава критикуват Иранската намеса в Йемен, състояща се само в доставка на пари и оръжие, при условие че в същото време Саудитска арабия трепят на воля в същия този Йемен. Май не е важно на чия страна е правдата, а кой от кого си купува оръжието!
 • ХАСАН
  Отговор
  3 11:31  09.11.17
  Ако убиваш с конкурентни оръжия си престъпник ако убиваш с моите оръжия демек си прав!!! И това ми било цивилизация и човешки права!!!!няма справедливост
 • гост
  Отговор
  4 15:44  09.11.17
  Направиха сделките на изток с Ю.Корея, Япония и Китай и сега местят "инициативите" в други райони, че трябва да се подготви терена за сделките за догодина. Ех тия долари, милярди.

Напиши коментар:


Публикувай