1 883 4

Глигани объркаха плановете на стотици пътници

Бързият влак е ударил глигани, излезли на релсите

Денис Джамбазов

Стотици пътници на високоскоростния влак между Мюнхен и Берлин останаха блокирани, след като машината удари глигани по време на пътуването си, съобщи The Local.

От федералната полиция в Германия обявиха, че „за съжаление влакът не е в състояние да продължи“ по маршрута си. Инцидентът е станал в късните часове и няма пострадали пътници.

Близо 400 души са били изведени от влака и в крайна сметка са стигнали столицата Берлин, но с четири часа закъснение. Не е ясно колко глигана са загинали при сблъсъка, но със сигурност е повече от един.

Релсите, на които се е стигнало до инцидента, в продължение на няколко часа са били затворени. Няколко кабела са били скъсани. Поради факта, че бързият влак е аварирал в по-спокойните часове на денонощието, властите са успели да отклонят всички влакове и не се е стигнало до други закъснения.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:30  15.11.17
  сега е момента да го сравним с БГ Ако това се бе случило тук, нямаше да чуем нищо, а хората в БДЖ щяха да имат премия в прясно месо :))))

  Коментиран от #2

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 17:02  15.11.17

  До коментар #1 от "Гост":

  Виждал съм как БГ влак минава през стадо овци-кръв, вълна и карантия, после влака продължава без щети.
 • TSFH
  Отговор
  3 21:24  15.11.17
  Задължително трябва да напишат актове на неправомерно пресеклите глигани!
 • незнайко
  Отговор
  4 16:56  16.11.17
  Това глигана е страшно животно, щом цял влак е аварирал. Ако е с тази муцуна от снимката, спокойно отпред се пъха глиган !

Напиши коментар:


Публикувай