1 516 0

Президент на косъм от смъртта

Хеликоптерът на Маурисио Макри извърши аварийно кацане в Източна Аржентина

Анатоли Стайков

Хеликоптер, в който пътуваха аржентинският президент Маурисио Макри и семейството му, извърши аварийно кацане в североизточната част на страната тази вечер, дължащо се на силния вятър, предаде Reuters.

Хеликоптерът кацна в частен имот, намиращ се между град Мар дел Плата и град Чападмалал, където президентът планираше да прекара уикенда. Понеделник е официален празник в Аржентина.

Макри, съпругата му и шестгодишната им дъщеря пристигнаха със самолет в Мар дел Плата, откъдето продължиха към крайната дестинация с хеликоптер. Поради силният вятър, принудил пилота да приземи хеликоптера, последният етап от пътуването им премина с официален автомобил.

Макри ще следи от Чападмалал издирването на подводницата от аржентинските военноморски сили с 44 души екипаж, контактите с която са прекъснати от сряда.

Министърът на отбраната Оскар Агуад прекъсна посещението си в Канада, за да следи лично издирването на дизеловоелектрическата подводница "Сан Хуан".

Аржентина


Още по темата

 • Замразяват заплатите в правителството

  Замразяват заплатите в правителството

  Президентът на Аржентина Маурисио Макри съобщи, че тази година няма да има увеличение на заплатите на правителствените служители в рамките на серия ...
  30.01.2018
  691
  0
 • Аржентинска подводница изчезна

  Аржентинска подводница изчезна

  Аржентинска подводница с екипаж от 44 души е изчезнала, съобщи ABC. В момента се води мащабно издирване на подводницата. Възможно е тя да има ...
  17.11.2017
  2 977
  2

Напиши коментар:


Публикувай