773 5

Германците не са единодушни за бъдещето на Меркел

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Допитване сред германците показва, че 40% от тях искат да видят Ангела Меркел отново канцлер на Германия. 41% обаче са на противоположното мнение, сочи анкета на социологическата агенция YouGov.

Що се отнася до нейния основен опонент – лидерът на социалдемократите Мартин Шулц, то тук едва 23% от респондентите са на мнение, че той трябва още веднъж да се кандидатира за канцлер в случай, че има нови избори. 56% смятат, че Шулц не трябва да прави това.

Като цяло германците не се страхуват от провеждането на нови избори за Бундестаг. За 65% от анкетираните не е проблем да отидат още веднъж до изборните урни. 59% от германците казват, че при нови избори отново биха гласували за същата партия, за която са дали своя глас на 24 септември тази година. Тези, които са променили решението си за коя партия да гласуват, са едва 8%.Още по темата

 • Младежът, който ще прати Меркел в пенсия?

  Младежът, който ще прати Меркел в пенсия?

  Един нисичък младеж с маратонки и раница може да обърне нагласите в ГСДП и тя да гласува #NoGroKo! И така да прати Меркел в пенсия! Това коментира ...
  18.02.2018
  5 407
  8
 • Меркел е против нови избори

  Меркел е против нови избори

  Германският канцлер Ангела Меркел заяви категорично, че е против провеждането на нови избори в опит да бъде решена кризата около съставянето на ...
  25.11.2017
  546
  4
 • След тежки преговори: Германия няма коалиция

  След тежки преговори: Германия няма коалиция

  След тежка нощ на преговори отново не беше постигнато споразумение за управляваща коалиция в Германия – седмици след изборите. Разговорите ...
  17.11.2017
  742
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 15:52  25.11.17
  Ааа! Нема да е верно!:) Всички Германци са лудо влюбени в нея!:) Освен тях много я обичат в цяла Европа!:) Ако, пак я изберат Обединена Европа си отива! Вервайте ми! Тая жена и най вече хората, които стоят зад нея трябва да си ходят! Бог да пази не само България, но и Европа! Ние явно не можем да опазим ни едното, ни другото!
 • народ
  Отговор
  2 16:20  25.11.17
  Крайно време е германците да започнат да сами да си помагат.Страната им се напълни, с благословията на Меркел и нейните американски приятели,с мюсулмани,които за съжаление нямат нищо общо с нещастните бежанци от войните водещи се там.Европа загива и ние сме съучастници,защото за да сме добри със Запада се съгласяваме с всяко тяхно предложение.А ние сме бедни и ще се получи същото,както по време на Османското робство.Западните страни си купиха свободата със злато,а ние бяхме 5 века роби!
 • толерастията е вредна
  Отговор
  3 16:35  25.11.17
  Интересно, колко ще скочи %-та на гласувалите за Алтернатива за Германия при едни нови избори ? Това е най-големия страх на либерастите и толерастите на Изперкел. Германия се е напълнила с швестери,но все още има разумни хора, които подведени от своята наивност и популизма на "майката" на народите фрау Изперкел волю или неволю подкрепиха ислямизирането на страната си и напълването й с паразити ! Тези хора вече осъзнават бедствието и ще променят политическата картина! Затова баба фрау Изпверкел не иска нови избори, защото не е приключила с унищожаването на Германия и Европа !
 • Барчо
  Отговор
  4 19:28  25.11.17
  За голямо съжаление който и да е следващия канцлер, ще трябва бързо бързо да подтичка с нисък старт до краварската столичка. Там да му се набият обръчите и като се върне у германийката да продължи делото на Мерито. Там има 177 военни американски бази, в дойчланд, де и ще трябва да слушкат. Така че за мен германския народ е обречен, както и европата.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 20:13  25.11.17
  Колкото и да ревете, няма да помогне, Анчето Меркел е велика и на нея няма кой да и се упре, даже Путин нервно пуши отстрани !

Напиши коментар:


Публикувай