5 317 8

Младежът, който ще прати Меркел в пенсия?

Кевин Кюнерт, 29 годишният шеф на Juso - младежката организация на социалдемократите, обикаля с привърженици, най-често с влак, из Германия, за да мобилизира противниците срещу голямата коалиция

Венцислав Михайлов

Един нисичък младеж с маратонки и раница може да обърне нагласите в ГСДП и тя да гласува #NoGroKo! И така да прати Меркел в пенсия!

Това коментира в профила си във Фейсбук политологът Иво Инджов.

Кевин Кюнерт, 29 годишният шеф на Juso - младежката организация на социалдемократите, обикаля с привърженици, най-често с влак, из Германия, за да мобилизира противниците срещу голямата коалиция преди вътрешнопартийния референдум.

При това среща все по-големи симпатии в партийните среди, както и сред левите симпатизанти. Откакто е започнала кампанията #TritteinsagNein!" (Стани член, но кажи Не!), в ГСДП са се влели над 25 000 нови членове.

Дали потокът ще прерасне в истинско прогресивно движение в партията, по подобие на Momentum, което бетонира позициите на Корбин в Лейбъристката партия във Великобритания, е още рано да се каже.

Но едно е ясно - младите социалдемократите начело с Кюнерт са единствената надежда за спасение на Столетницата.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 00:29  18.02.18
  В началото на март членовете на Социалдемократите ще гласуват ,,за,или не,,за голяма коалиция.Ако резултатите бъдат отрицателни,то има друга партия,която иска да управлава с коалицията.Партията се казва FDP(Свободна Демократична Партия).Те участваха преди 4 месеца в сформирането на голямата коалиция,но напуснаха,недоволни.Така че,Меркел никой не може да я мръдне от поста й,а социалдемократите се изложиха доста и паднаха до 18%.Социалдемократите загубиха доверието на хората.Аз лично се надявам,те да не са в коалицията а да се върнат в опозицията,но те ,,изнудиха ,,Меркел,с 6 министерски поста.Така че младият социалдемократ колкото и да убеждава да гласуват с ,,не,,,то той няма шанс,защото повечето членове на социалдемократите ше гласуват с,,да,,.Това значи че ще управляват с коалицията.
 • Бесен
  Отговор
  2 00:30  18.02.18
  На всеки, който прати баба Шмеркелица в пенсия и възстанови малко нормалността в Германия казвам БРАВО И УСПЕХ!
 • 3 00:44  18.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Диди
  Отговор
  4 01:21  18.02.18

  До коментар #3 от "???":

  Социалдемократите искат,бежанците които са в Германия да имат правото да си извикат семействата да дойдат при тях.Коалицията обаче ,,замрази,,законът който позволаваше това.От септември ще могат семействата на бежанците да дойдат(до 1000човека на месец).Но коалицията(Меркел и Зеехофер)искат ограничения на бежанците.Аз лично не искам социалдемократите да управляват с коалицията.

 • 5 01:40  18.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  6 08:29  18.02.18
  освен Алтернатива за Германия ,не виждам кой друг може да изчисти все още подредена държава от имигранти терористи -алахакбаровци...
 • Иван
  Отговор
  7 09:41  18.02.18
  Проследете спонсорите му и право в Кремъл ще отидете.
 • БОЙКУ ДЖЕНДЪР
  Отговор
  8 10:54  18.02.18
  АКБАР И БРАТЧЕТО МУ ДЕЛЯН !

Напиши коментар:


Публикувай