610 3

Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите

Правителствената делегация в Женева протестира срещу настояването на опозиционерите бъдещият преход да не включва президента Башар Асад

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Сирийската опозиция твърди, че правителствената делегация на мирните преговори в Женева поставя нови условия и саботира напредъка в диалога, предаде Reuters.

Делегацията на Дамаск е заявила пред пратеника на ООН Стафан де Мистура, че няма да преговаря пряко, каза говорителят на опозицията Яхия Ариди. Той допълни, че Де Мистура е уведомил опозицията за правителствената позиция.

Според Ариди опозиционните делегати "смятат това за предварително условие". За момента няма реакция от правителствения екип в Женева.

По-рано сирийската опозиция поиска непреките преговори с правителството да станат преки.

След кратко прекъсване делегациите на сирийското правителство и опозицията се върнаха в Женева за нов кръг преговори под егидата на ООН. Правителствената делегация побърза да протестира срещу настояването на противниците си бъдещият преход да не включва президента Башар Асад.

Швейцария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 15:41  12.12.17
  И едните и другите саботират преговорите с твърдата си позиция за и против Асад. Няма как хем да го има, хем да го няма, така че едните ще трябва да си разменят позицията за нещо друго. Това обаче става на самите преговори, а не като условие за започването им.
 • Румяна Костова
  Отговор
  2 15:58  12.12.17
  Те САЩ нищо не можаха да направят ,за да отстранят Асад,на какво ли се надяват слугите им,наречени сирийска опозиция?Надявали са се,че в Сирия ще се повторят събитията от Либия,ще настане хаос и те ще си правят каквото си искат.Ама просто Путин им обърка сметките.
 • Санкция
  Отговор
  3 16:13  12.12.17
  По принцип с терористи не се преговаря.

Напиши коментар:


Публикувай