834 2

Вучич: Разчитаме на руска помощ за Косово

Ако албанците поискат САЩ да станат посредници в преговорите за Прищина, то ние ще настояваме и Москва да се включи, заяви сръбският президент

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Белград разчита на посредническите усилия на Москва в урегулирането на ситуацията в Косово, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, съобщи ТАСС.

Вучич припомни, че темата за Косово е била повдигната на състоялите се вчера разговори с президента на Русия Владимир Путин.

Ние имаме определени договорености, в случай на конфликт, форматът ще се разшири, каза Вучич. Аз попитах, може ли Русия също да стане посредник. Президентът на Путин се съгласи, обяви сърбинът.

Ако албанците поискат американците да станат посредници в преговорите за Косово, то ние ще настояваме и Русия да се включи, добави сръбският президент.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предпочете да не коментира въпроса за възможно участие на Русия, съобщава ТАСС. В отговор на журналистическо питане Песков се ограничи само с общи формулировки.

Путин заяви след срещата с Вучич, че Москва продължава да подкрепя Белград в гарантирането на суверенитета и териториалната цялост на Сърбия. "Що се касае до Косово, изхождаме от това, че положението там трябва да бъде уредено по политически път чрез диалог между страните в съответствие с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН", каза силният човек в Кремъл.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Путкин
  Отговор
  1 14:47  20.12.17
  Деньги нет - действуйте !
 • Барчо
  Отговор
  2 21:08  20.12.17
  Ще, ще!

Напиши коментар:


Публикувай