Last news in Fakti

20 Декември, 2017 21:25 1 501 8

Огромна данъчна реформа в САЩ

  • сащ-
  • реформа-
  • конгрес

Конгресът одобри промените

Републиканците в Конгреса на САЩ приеха най-мащабната реформа в страната през последните 30 години, съобщи Sky News.

Реформата предвижда данъчни облекчения за корпорациите и най-богатите американци. Очаква се обаче милиарди да бъдат прибавени към държавния дълг.

Става въпрос за пакет от $ 1.5 млрд, като данъчните намаления за средната класа и семействата с по-ниски доходи ще са по-ограничени. Законът беше гласуван за втори път, след като при първия случай имаше точки, които не съответстваха на правилата в Горната камара.

Предвижда се намаляване на корпоративния данък от 35% до 21% и облекчения за бизнеса. Предвижда се удвояване на отстъпките, използвани от повечето семейства.

Президентът на САЩ приветства решението, като данъчната реформа беше негово ключово предизборно обещание. Сега остава той само да подпише законопроекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джендо

    2 5 Отговор
    Затова ли има недостиг на $ и търсенето се е увеличило.Този Тръмп е решил да направи номера на Рони когато бутна комунизма ще прибете зеленото.
  • 3 Патриот

    10 0 Отговор
    Така трябва да бъде.
    Нека бедният да плаща масрафа на богатите.

    Коментиран от #4

  • 4 законен

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    Всички държави с високи данъци губят конкурентоспособност и работни места в сравнение с новите икономики . Май забравихте какво стана с Франция когато се опитаха да вдигнат данъците , богатите и фирмите просто се преместиха ! Хора които са намерили начин да спечелят милиони ще намерят начин и да ги защитят , а държавата вместо да дири на баницата мекото , по-добре да създава добри условия за бизнес , тогава фирмите сами ще предлагат по-добри доходи на служителите си , за да ги запазят !

    Коментиран от #5

  • 5 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Сложих ти плюсче, защото на теория си прав. Само че богатите не щът да плащат нито високи, нито ниски данъци. Щото на една сума от 10 000 000 и 10% да и сложиш пак е голяма сумата. А на цифрата да речем 1 000 и 50% да и сложиш, няма да е толкова голяма в сравнение с първата. По тази причина бедния плаща винаги повече. Не се заблуждавайте, че като на един бизнесмен, който работи в България като намалиш данъка, то ще си плаща честно и почтено. Не напразно има счетоводни фирми, които открито се рекламират като знаещи и можещи така да оформят счетоводните баланси, че да се избягва по-голямата част от данъчната тежест. Работника си плаща данъците като поп и няма смисъл от "счетоводна данъчна защита".

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 законен

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Това е другата голяма заблуда , че големите приходи идват от корпоративен данък и данък върху доходите на богатите ! Ако погледнеш даже българския бюджет ще видиш , че приходите от ДДС и акцизи и осигуровки са в пъти по големи данък общ доход и това винаги ще е така каквато и скала да измислят . Ако вдигнат ставката просто ще мотивират богатите да намерят схема да скрият доходите си , а и те във всички случаи са многократно по-малко от останалите приходи ! Неизмеримо по-важно е за държавата да запуши кранчетата за ДДС измами и контрабанда , това ще увеличи приходите десетки пъти повече от високи данъци за богатите . Другото важно е да се ограничи до минимум чиновническия рекет който директно гони фирмите от страната ! А богатите никога няма да искат да плащат , но не забравяй , че печалбата на повечето фирми е по-малко от една десета от оборота , така че по-важно е да обложиш оборота , а не печалбата !
  • 8 законен

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    А между другото и на високите доходи в белите страни са им намерили колая и той се казва благотворителност ! Ако не знаеш над половината училища болници , университети , театри , музеи и т.н. в САЩ са построени и се издържат от ДАРЕНИЯ , точно както е било и в България преди комунистите да заграбят всичко 44 г. И богатите го правят с удоволствие и даряват много милиарди , защото виждат резултата от парите си , а не ги дават на корумпирани държавни чиновници да ги крадът и прахосват !