5 267 1

Балон с туристи се размаза в земята

Най-малко един загинал и 12 ранени при инцидента в Египет

Анатоли Стайков

Един човек загина и 12 бяха ранени при падането на балон с туристи близо до египетския град Луксор, предадоха световните агенции. В балона е имало 20 туристи от различни националности.

Според местни медии причина за трагедията вероятно е силният вятър. Балонът е летял около 45 минути и е достигнал височина от 450 метра, преди пилотът му да изгуби контрол и да падне в планинска местност.

Противоречива е информацията за загиналия. Египетското министерство на здравеопазването каза, че жертвата на трагедията е жена, но не съобщи подробности за състоянието на 12-те ранени. Според в. "Ал Анхар" жертвата е американски гражданин, а ранените са няколко чужденци, чиято националност не се уточнява.

Това е втора подобна злополука с балон в Луксор за последните пет години. През февруари 2013 г. 19 туристи, сред които британци, французи, унгарци и японци, загинаха с балон, който се подпали, докато летеше над Луксор и падна от 305 метра височина.

През 2009 г. 13 чужди туристи бяха ранени, когато балонът, на който се бяха качили, се удари в стълб. След тези два случая властите прекратиха екскурзиите с балони за два месеца.

Египет


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пътувал
    Отговор
    1 12:51  06.01.18
    Да отидеш днес на екскурзия в Египет трябва да си пълен идиот а да се качиш на балон управляван от местните трябва да си напълно откачен!

Напиши коментар:


Публикувай