2 438 0

Сняг изолира от света хиляди туристи

Няма паника сред туристите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Близо 13 000 туристи бяха блокирани в швейцарския курортен град Цермат, намиращ се в южната част на страната. Причина са обилните снеговалежи, както и рискът от образуването на лавини, съобщи „Гардиън“.

Вече втори ден хиляди туристи остават изолирани от света. В момента не е възможно да се влезе или излезе от курорта. Основното шосе към Цермат бе затворено, а властите решиха да затворят и железопътната линия, водеща натам.

Говорител на местните власти посочи, че към момента няма риск за здравето на туристите, блокирани там. Сред тях няма и паника. „Всичко е нормално и под контрол“, заяви той пред изданието. Електричеството в било възстановено. Още в понеделник сутринта швейцарските служби решиха да не предприемат излишни рискове и блокираха основните пътни и ЖП линии заради риск от образуването на лавини. Други райони в южната част на страната също бяха засегнати.

Швейцарският федерален институт за горите предупреди, че новият снеговалеж, натрупан върху коледния и новогодишен сняг, може да предизвика големи лавини. Те, от своя страна, застрашават сгради и транспортни възли.

Швейцария


Още по темата

  • Снежна блокада в Швейцария

    Тежки снегове наложиха евакуация с хеликоптери на туристите в швейцарския курорт Цемрат, съобщи CBS. В района е имало около 13 000 души. ...
    10.01.2018
    1 383
    2

Напиши коментар:


Публикувай