974 2

Враговете в Сирия ще преговарят

Новият кръг от мирния диалог ще се състои във Виена на 25 и 26 януари

Враговете в Сирия ще преговарят
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Нов кръг от преговорите за мир в Сирия ще се състои на 25 и 26 януари във Виена, предаде Reuters, като цитира изявление на ООН.

Това ще бъде 9-ият кръг от дискусиите. Предишните осем се проведоха в Женева. Основната сирийска опозиционна група обяви, че ще участва.

На 29 и 30 януари в Сочи е планирана друга мирна конференция, която също цели да намери решение на конфликта, който разкъсва страната от близо седем години.

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура съобщи, че срещата във Виена ще се фокусира върху конституционните проблеми.

"Специалният пратеник очаква с нетърпение и двете делегации, на режима и на опозицията, да присъстват на тази специална среща. Той очаква делегациите да дойдат във Виена, готови да водят важни разговори с него и екипа му", се казва в изявление на Де Мистура.

Швейцария


Още по темата

 • Русия с мощни удари в Сирия

  Русия с мощни удари в Сирия

  Русия е нанесла въздушни удари в Сирия, съобщи агенция „Анадола“. Ударите са били нанесени в провинцията Идлиб. Първоначално удари са ...
  14.01.2018
  7 488
  65
 • САЩ въоръжават тайно кюрдите в Сирия

  САЩ въоръжават тайно кюрдите в Сирия

  Кюрдите в Сирия са получили от Съединените американски щати преносими зенитно-ракетни комплекси в рамките на тайно споразумение. Това написа агенция ...
  16.01.2018
  2 789
  22
 • Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната

  Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната

  Иран заяви, че ако бъдат създадени сили с численост 30 000 души с подкрепата на САЩ в Сирия, това ще "разгори пламъците на войната", съобщи ...
  16.01.2018
  3 068
  13
 • Сирия е готова да сваля турски самолети

  Сирия е готова да сваля турски самолети

  Властите в Сирия предупредиха, че военни действия на Турция ще бъдат разглеждани като агресия, съобщи ТАСС. Това беше обявено от сирийския ...
  18.01.2018
  2 665
  22

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:08  17.01.18
  Предполага се че двете страни ще отидат изрядно въоръжени до зъби за да се решат нещата "по същество" най-накрая.
 • Бай хой
  Отговор
  2 07:22  18.01.18
  По скоро страните са на законно избраното правителство и подкрепяните от запада терористи. Въпрос е - как така развития и демократичен запад подлрепя радикални ислямисти занимаващи се с въоражен терор и комунистическа партия?

Напиши коментар:


Публикувай